Zásielka na české veľvyslanectvo obsahovala vysoko toxickú látku

NETKY.SK • 12 December 2014, 16:10 • 2 min
Zásielka na české veľvyslanectvo obsahovala vysoko toxickú látku

BRATISLAVA - Polícia potvrdila, že zásielka, ktorá vo štvrtok (11.12.) prišla do podateľne českého veľvyslanectva v Bratislave, obsahovala azid sodný.

slovakia

left justify in out

Ide o vysoko toxickú látku, ktorá pri požití môže spôsobiť smrť. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.
     

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry začal trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia. "Polícia v rámci vyšetrovania spolupracuje s útvarom pre odhaľovanie organizovaného zločinu Polície Českej republiky," dodala.
     

S podozrivými zásielkami majú problém v Česku od minulého mesiaca. Dostali ich napríklad ministerstvá vnútra a financií. Obsahovali jed v životunebezpečnom množstve, odoslané boli zo Švédska a Slovinska.
     

Na rôzne úrady prišlo aj niekoľko ďalších podozrivých zásielok, v ktorých však jed nebol. Pre prípady z konca novembra sa zvýšila bezpečnostná ochrana ministerstiev a ďalších štátnych orgánov.
     

Zásielky s podozrivým obsahom dostali aj v utorok (9.12.) české rezorty spravodlivosti a vnútra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona