Zásah polície v Turecku: Neváhali použiť slzotvorný plyn a vodné delá

NETKY.SK • 25 Február 2014, 14:47 • 2 min
Zásah polície v Turecku: Neváhali použiť slzotvorný plyn a vodné delá

ANKARA - Slzotvorným plynom a vodnými delami zasiahla dnes turecká polícia proti stovkám ľudí, ktorí sa zišli na protivládnej demonštrácii pred univerzitou v Ankare.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters.
      

Dav, ktorý tvorili najmä študenti, skandoval heslá ako "Preč s vládou" alebo "Zlodej Recep Tayyip Erdogan". Demonštrácia sa konala na ceste v univerzitnom mestečku, kde protestujúci postavili barikádu.
      
Premiér Erdogan dnes obvinil svojich politických protivníkov že nehanebne zmanipulovali zvukový záznam, na ktorom radí svojmu synovi, ako sa má zbaviť veľkých súm peňazí práve v deň, keď polícia v rámci protikorupčnej akcie prehľadávala domy politikov a policajtov.

      

Korupčný škandál, ktorý viedol k rezignácii troch ministrov a k zadržaniu podnikateľov blízkych vláde, sa stal pre Erdogana najväčšou výzvou počas 11 rokov jeho pôsobenia v úrade premiéra.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona