Zasadnutie Vojenského výboru NATO prinesie veľkú propagáciu regiónu

NETKY.SK • 16 September 2010, 11:58 • 2 min
Zasadnutie Vojenského výboru NATO prinesie veľkú propagáciu regiónu

Zasadnutie Vojenského výboru NATO prinesie veľkú propagáciu regiónu

slovakia

left justify in out

img

Vo Vysokých Tatrách sa v piatok 17. septembra začne rokovanie najvyššieho vojenského orgánu Severoatlantickej aliancie (NATO) – Vojenského výboru NATO, čo okrem iného prinesie aj nezaplatiteľnú propagáciu regiónu. Riaditeľ Združenia cestovného ruchu (ZCR) Vysoké Tatry Peter Chudý zdôraznil, že počas tohto víkendu sa bude o našich veľhorách písať viac ako kedykoľvek predtým.
"Je to mimoriadna udalosť pre celé Slovensko, takéto podujatie sa tu dostane raz za 28 rokov," konštatoval Chudý. Vojenský výbor NATO a jeho zasadnutie je podľa neho tak ostro sledované, že o Vysokých Tatrách sa bude písať nielen v európskych, ale aj svetových významných médiách. "Pre nás je to nezaplatiteľná reklama," dodal.
Okrem toho je dobrým signálom aj to, že v Tatrách sú hotely a kongresové sály, ktoré sú schopné zorganizovať takéto veľké podujatie. Je to podľa Chudého veľmi dobré pre propagáciu jednotlivých hotelov, v ktorých sa rokovania budú viesť, ale aj celkovo pre kongresový turizmus.
Náčelníci obrany z 28 štátov však nebudú počas tohto víkendu v Tatrách len pracovať, navštívia aj prírodné a kultúrne zaujímavosti regiónu. V programe je naplánovaná napr. návšteva Lomnického štítu, Spišského hradu, mesta Levoče či splavu na Dunajci. "Tieto zákutia ich môžu natoľko zaujať, že v budúcnosti to priláka ďalších turistov, ktorí na odporúčania účastníkov samitu prídu do našej krajiny," konštatoval Chudý.
Vojenský výbor NATO na čele s talianskym admirálom Giampaolom di Paolom v Tatrách zasadne, aby prerokoval otázky súvisiace s transformáciou aliancie, budúcnosťou operácií, ktoré prebiehajú pod velením aliancie a ďalšie významné okruhy tém. Konferenciu organizuje Generálny štáb Ozbrojených síl SR s priamym zapojením sa Ministerstva obrany SR, pričom na prípravách sa podieľajú aj iné štátne orgány a samospráva.
Vo Vysokých Tatrách sa zíde viac ako 450 významných hostí zo zahraničia. Vojenský výbor NATO organizuje výjazdové zasadnutie raz ročne vždy v jednej z členských krajín NATO. Pred nami to bolo Portugalsko, v roku 2011 preberá štafetu Španielsko. Na programe rokovania vojenského výboru je okrem budúcej podoby aliancie a jej transformácie aj Nová strategická koncepcia NATO. Náčelníci obrany budú takisto hovoriť o operáciách medzinárodného krízového manažmentu, pričom rezonovať bude najmä operácia ISAF a KFOR v Kosove. Hovoriť sa bude o možnostiach zvyšovania spôsobilosti aliancie v obmedzenom zdrojovom prostredí. Zasadnutie sa začína v piatok, jeho ukončenie je naplánované na nedeľu 19. septembra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies