Zasadnutie Valného zhromaždenia OSN sa skončilo. Nad Sýriou visí otáznik

NETKY.SK • 2 Október 2012, 11:30 • 2 min
Zasadnutie Valného zhromaždenia OSN sa skončilo. Nad Sýriou visí otáznik

Zasadnutie Valného zhromaždenia OSN sa skončilo. Nad Sýriou visí otáznik - Politika Vojna v Sýrii zostáva nevyriešeným problémom aj po mnohých prejavoch, stretnutiach a zákulisných diskusiách vrcholných politických predstaviteľov z celého sveta, ktoré bol

slovakia

left justify in out

img

Vojna v Sýrii zostáva nevyriešeným problémom aj po mnohých prejavoch, stretnutiach a zákulisných diskusiách vrcholných politických predstaviteľov z celého sveta, ktoré boli súčasťou 67. výročného zasadnutia Valného zhromaždenia OSN v New Yorku, konštatuje dnes agentúra AP.
      Občianska vojna v Sýrii paralyzovala bezpečnostnú radu OSN, ktorú tvoria kritici i spojenci krajiny pod vládou prezidenta Bašára Asada. Obnovila tak diskusiu o celkovom význame Organizácie Spojených národov. 
      Po týždňovom zasadnutí 193-členného Valného zhromaždenia OSN, ktoré sa skončilo v pondelok, nedošlo v otázke občianskej vojny v Sýrii k žiadnemu výraznému posunu. Patrila však k najviac diskutovaným témam.
      Desiatky krajín Asadov režim ostro kritizovali za úlohu v rok a pol trvajúcom konflikte, v ktorom podľa ľudskoprávnych aktivistov zahynulo približne 30.000 ľudí.
      Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun v pondelok sýrskeho ministra zahraničných vecí Walída Mualima "s najväčšou vážnosťou upozornil na pokračujúce zabíjanie, rozsiahle ničenie, porušovanie ľudských práv, ako aj letecké a delostrelecké útoky vládnych síl," uviedlo jeho tlačové oddelenie.
      Mualim však neskôr v pondelkovom prejave na zasadnutí Valného zhromaždenia OSN kritiku medzinárodného spoločenstva opätoval. Spojené štáty, Francúzsko, Katar, Saudskú Arábiu a Turecko z podpory terorizmu v Sýrii - dodávaním zbraní, zahraničných bojovníkov a financií povstalcom - a zneužívania občianskej vojny na vlastné ciele.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies