Zasadnutie Národnej rady SR sa v deň pohrebu Michala Kováča možno preruší

NETKY.SK • 10 Október 2016, 14:10 • 2 min
Zasadnutie Národnej rady SR  sa v deň pohrebu Michala Kováča možno preruší

BRATISLAVA - Poslanecké grémium v utorok (11.10.) rozhodne, či bude plénum Národnej rady SR zasadať aj vo štvrtok (13.10.), v deň štátneho pohrebu exprezidenta Michala Kováča, alebo sa rokovanie desiatej schôdze na tento deň preruší. Pre TASR to potvrdila riaditeľka odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR Zuzana Čižmáriková.

slovakia

left justify in out

Grémium zvolal predseda parlamentu Andrej Danko (SNS). Desiata schôdza Národnej rady sa začína práve v utorok. Vláda Slovenskej republiky na svojom zasadnutí 6. októbra vyhlásila v súvislosti s úmrtím bývalého prezidenta Michala Kováča štátny smútok. Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky (MV SR) vyzýva všetky štátne orgány a inštitúcie, ako aj orgány územnej samosprávy na úpravu vlajkovej výzdoby na znak štátneho smútku. MV SR informuje o výzve na svojej internetovej stránke.

 

Úprava vlajkovej výzdoby sa uskutoční spustením štátnej vlajky do polovice výšky stožiara a pri výzdobe štátnou zástavou vyvesením spolu s ňou aj čiernej zástavy. Úprava vlajkovej výzdoby na znak štátneho smútku sa začne vo štvrtok 13. októbra o 8. hodine a ukončí sa v ten istý deň o 17. hodine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies