Zasadne mimoriadny finančný výbor parlamentu, má riešiť Bašternáka aj Matoviča

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 15:52 • 2 min
Zasadne mimoriadny finančný výbor parlamentu, má riešiť Bašternáka aj Matoviča

BRATISLAVA - Finančný výbor parlamentu bude do siedmich dní opäť rokovať o kauze podnikateľa Ladislava Bašternáka.

slovakia

left justify in out

Na jeho mimoriadnu schôdzu má prísť vysvetľovať okolnosti prípadu Ondrej Čurilla, ktorý je bývalým zástupcom riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy a jediný z jeho bývalého vedenia zostal pracovať vo finančnej správe.

 

Výbor sa bude na návrh koaličných poslancov zaoberať aj firmami Igora Matoviča (OĽaNO-NOVA). Informáciu má zákonodarcom predložiť prezident daniarov František Imrecze.

 

Vládna koalícia na dnešnom rokovaní finančného výboru odobrila návrh opozície, aby dostala viac informácií o kauze Bašternák. Opozícia od Čurillu žiada, aby prišiel vysvetliť, prečo nepodpísal sťažnosť na postup Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v tomto prípade.  

 

Ďalej má Imrecze poslancom predložiť informáciu o daňových kontrolách a ich výsledkoch vo firmách, ktoré majú byť prepojené na Bašternáka, o zaplatených daniach, ľuďoch aj firmách, ktoré majú byť zapletené do kauzy.

 

Výbor schválil aj návrh koaličných poslancov, aby ich Imrecze informoval o daňových kontrolách u Matoviča. "Žiadame prezidenta finančnej správy, aby predložil zoznam a priebeh daňových kontrol, ktoré boli vykonané u Igora Matoviča a vo firmách, v ktorých figuroval alebo figuruje akoukoľvek formou," priblížil predseda výboru Ladislav Kamenický (Smer-SD) s tým, že ich zaujíma aj to, aké skutočnosti boli preverované v týchto firmách.

 

"Je v našom záujme, aby boli všetky kauzy riadne preverené," dodal v súvislosti so schválením opozičných aj koaličných návrhov Kamenický.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies