Žart s koalou, malým zúrivým predátorom

NETKY.SK • 12 Marec 2021, 12:04 • 2 min
Žart s koalou, malým zúrivým predátorom

O Austrálii je všeobecne známe, že tam na obyvateľov denne striehne množstvo nebezpečenstiev. Sú to napríklad hady, jedovaté pavúky, aligátory, alebo fiktívny austrálsky medvedík. Čítajte ďalej, a zasmejte sa s nami!

slovakia

left justify in out

Malo by to byť hrôzostrašné zviera číhajúce v korunách stromov, zvyčajne s krvavými ústami, sledujúce svoje obete z korún stromov. Je nazývaný ako medveď kvapkový, ktorému bolo pridelené vymyslené vedecké meno Thylarctos plummetus, je podvodom v súčasnom austrálskom folklóre, ktorý obsahuje dravú a mäsožravú verziu koaly. Je to dávna legenda.

 

O tomto imaginárnom zvierati sa bežne hovorí v rozprávkach, ktoré majú vystrašiť turistov.

 

img

 

 

Austrálčania sa radi navzájom naťahujú. Radi varujú turistov, aby sa mali na pozore. Vtip nabral na sile minulý rok, keď bola škótska reportérka podvedená, aby si myslela, že manipuluje so zlým zvieraťom. Informoval portál ledbible.com.

 

Korešpondentka pre Áziu v televízii ITV Debi Edward si nebola vedomá žartu, keď v januári navštívila ostrov Kangaroo. Debiin kameraman a producent Sean Mulcahy nahral video, ktoré ukazuje novinárku, ktorá sa snaží zostať pokojná pri stretnutí s „kvapkovým medveďom“.

 

Povedali jej, aby si obliekla špeciálny odev, ktorý bol nevyhnutný pre jej vlastnú bezpečnosť. „Trochu sa obávam, prečo potrebujem toľko ochrany. Povedali mi, že je to dosť nebezpečné zviera. Je známe, že útočí na ľudí. Hovorí sa tomu kvapkový medveď, pretože zrazu vypadne zo stromu a útočí na ľudí. Všetci sú z toho veľmi znepokojení. Snažím sa nebáť, pretože mi bolo povedané, že môže vycítiť, že sa bojím,“ povedala Debi.

 

 

Ľudia v jej okolí si potom pýtali koalu späť, a všetci vybuchli smiechom. Ona si uvedomila, že to bol celé iba žart.  Skutočný pôvod príbehu o kvapkových medveďoch nebol nikdy objavený. Prvá verejná zmienka o ňom bola dokumentovaná v 80. rokoch v The Canberra Times.

 

Na počesť tohto tvora sa natočil i celovečerný film Kvapka (Drop). Do kín sa dostane zrejme v tomto roku. 

 

Prečítajte si tiež: Po čelnom skle im liezol 3-metrový had, použili stierače aby ho odplašili a zožali za to kritiku



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies