Žart, ktorý ho stál život: Čech (†30) sa na TOMTO spustil zo svahu!

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 14:02 • 2 min
Žart, ktorý ho stál život: Čech (†30) sa na TOMTO spustil zo svahu!

ŠPINDLEROV MLYN – Tridsaťročný Čech chcel pravdepodobne zamachrovať, a tak sa rozhodol zísť svah na netradičnom prostriedku. Táto zábavka však pre neho dopadla veľmi zle, pretože ho stála život.

slovakia

left justify in out

Horskí záchranári zo základne Vrchlabí sa krátko po polnoci ponáhľali k mužovi, ktorý utrpel ťažké zranenia v areály Svätý Peter v českom Špindlerovom Mlyne. "Podľa prvých informácií z miesta muž údajne schádzal zo svahu na matraci, ktorý má paradoxne stlmiť prípadný náraz lyžiarov do prekážky. Jazdu však nezvládol a vo vysokej rýchlosti narazil do konštrukcie tribúny," povedal hovorca Zdravotníckej záchrannej služby Ivo Novák.

 

Náraz bol veľmi silný, muž zostal ležať zakliesnený a v bezvedomí. Svedkovia a pracovníci Horskej služby sa ho snažili resuscitovať. „Napriek všetkému úsiliu všetkých zúčastnených záchranárov sa nepodarilo obnoviť srdcovú činnosť muža a zasahujúci lekár musel konštatovať smrť,“ dodal Novák.

 

Záchranári v súvislosti s touto tragickou nehodou žiadajú ľudí, aby si na svahoch dávali pozor. „V minulosti boli zaznamenané smrteľné nehody pri jazde z kopca napríklad na rafte, člne a pod. Tie dokážu cestou z kopca vyvinúť značnú rýchlosť, pričom je veľmi náročné až nemožné je riadiť alebo ich zabrzdiť,“ uzavrel Novák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies