Zaríf v Mníchove: Irán nikdy nevyrobí jadrovú zbraň

NETKY.SK • 19 Február 2017, 13:14 • 2 min
Zaríf v Mníchove: Irán nikdy nevyrobí jadrovú zbraň

MNÍCHOV - Irán nikdy nevyrobí jadrovú zbraň, uviedol dnes vo svojom vystúpení na bezpečnostnej konferencii v Mníchove iránsky minister zahraničných vecí Mohammad Džavád Zaríf.

slovakia

left justify in out

"Irán nereaguje dobre na hrozby, nátlak a sankcie. Zato však veľmi dobre reagujeme na vzájomný rešpekt," povedal Zaríf.

 

"Irán sa hrozieb nebojí. Všetci nás dlhé roky skúšali - vyskúšali na nás všetky druhy hrozieb a nátlaku," uviedol ďalej šéf iránskej diplomacie a dodal, že "koncepcia ochromujúcich sankcií" sa skončila len tým, že Irán nadobudol ďalšie tisíce centrifúg na obohacovanie uránu.

 

"Jadrovú zbraň nikdy nevyrobíme, bodka," dodal Zaríf v reakcii na výstrahu, ktorú v súvislosti s nedávno uskutočnenou skúškou balistickej rakety dal Teheránu americký prezident Donald Trump.

 

Trump tiež opakovane kritizoval jadrovú dohodu, ktorú s Iránom v roku 2015 uzavrelo šesť svetových mocností. Na jej základe sa Irán výmenou za zrušenie sankcií zaviazal obmedziť svoj jadrový program.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies