Zaríf: Raketový program Iránu nebude predmetom rokovaní s USA

NETKY.SK • 10 Apríl 2016, 15:12 • 2 min
Zaríf: Raketový program Iránu nebude predmetom rokovaní s USA

TEHERÁN - Raketový program Iránu nebude predmetom rokovaní so Spojenými štátmi, vyhlásil dnes iránsky minister zahraničných vecí Mohammad Džavád Zaríf.

slovakia

left justify in out

Raketový program a "obranný potenciál Iránskej islamskej republiky nie sú predmetom obchodovania", povedal Zaríf po schôdzke s estónskou rezortnou partnerkou Marinou Kaljurandovou.

 

Šéf americkej diplomacie John Kerry vo štvrtok povedal, že USA a ich partneri sú "pripravení pracovať na novej dohode s cieľom nájsť pokojné riešenie tejto otázky". Irán však podľa Kerryho musí dať najprv jasne najavo všetkým zúčastneným stranám, že je pripravený skončiť s provokatívnym odpaľovaním balistických rakiet a ich testami.

 

Podľa agentúry AP Zaríf dnes zdôraznil, že ak Washington berie vážne obranné otázky na Blízkom východe, mal by prestať dodávať zbrane Saudskej Arábii a Izraelu.

 

Zaríf taktiež naznačil, že regionálni spojenci USA patria medzi tie krajiny, ktoré v tichosti podporujú teroristickú organizáciu Islamský štát. "USA by mali nazerať na regionálne otázky vážnejšie, nielen vznášať nepodložené a otrepané tvrdenia na adresu Iránu... Pán Kerry by sa mal opýtať spojencov USA, odkiaľ má Islamský štát zbrane," dodal iránsky minister zahraničných vecí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies