Zariadili herňu pre deti v Centre pre obnovu rodiny Dorka

NETKY.SK • 6 December 2014, 17:20 • 2 min
Zariadili herňu pre deti v Centre pre obnovu rodiny Dorka

PREŠOV - Deti zo zariadenia Centrum pre obnovu rodiny Dorka v Prešove sa môžu vyšantiť v novej herni.

slovakia

left justify in out

Vznikla v nevyužívaných priestoroch objektu, v ktorom Spoločnosť Úsmev ako dar otvorila v marci 2013 núdzové bývanie pre obnovu rodiny. Zariadenie poskytlo za ten čas svoje služby 64 klientom. V súčasnosti tu žije 27 klientov, z toho je 19 detí. Práve im sa rozhodla spoločnosť Hasbro zasvätiť svoj Globaldayofjoy (Svetový deň radosti) na Slovensku.

 

Táto medzinárodná hračkárska spoločnosť už druhý rok prispieva k vytvoreniu pocitu radosti u detí na celom svete špeciálnymi projektmi. Informoval o tom Radoslav Dráb, predseda regionálnej pobočky Spoločnosti Úsmev ako dar pre východné Slovensko. V doteraz prázdnej miestnosti vznikol priestor, kde sa deti môžu hrať a užívať si zábavu plnými dúškami. Celé zariadenie je ladené rozprávkovo, aby sa tu deti cítili uvoľnene a slobodne.

 

„Práve pre deti z ohrozených rodín, ktoré sa museli v živote vyrovnať s mnohými náročnými situáciami, je veľmi dôležitý priestor, v ktorom sa budú môcť odreagovať a zažiť to, čo k detstvu neodmysliteľne patrí – radosť,“ povedala manažérka pre fundraising Spoločnosti Úsmev ako dar Mária Soboličová. Ako ďalej uviedla, deti, ktoré do Centra Dorka spolu so svojimi rodičmi prichádzajú, často nevedia, aké to je, mať svoj vlastný priestor zariadený špeciálne pre ich potreby. Zdôraznila, že tieto deti pochádzajú z veľmi skromných pomerov a nezriedka si vyskúšali i život na ulici. Zároveň si v sebe nesú množstvo ťaživých skúseností, ktoré potrebujú ventilovať.

 

Chránený priestor pre hru s priateľskou atmosférou môže týmto deťom ponúknu prostredie pre oddych i slobodné prejavenie sa. Môže sa pre ne stať územím bezstarostného detstva. A práve pre tomto účel má hracia miestnosť slúžiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies