Zariadenie domu je aj o kúpeľni, vodoinštalácii a kanalizácii

NETKY.SK • 23 September 2018, 12:00 • 2 min
Zariadenie domu je aj o kúpeľni, vodoinštalácii a kanalizácii

Stavba nového domu je komplexná činnosť, ktorá je možno zložitejšia, než sa na prvý pohľad zdá. Vonkoncom to nefunguje tak, že navrhnete projekt, postavíte základy a hurá stavať.

slovakia

left justify in out

Naopak, ešte pred začiatkom stavby je vhodné brať ohľad na každý jeden detail a dôkladne si všetko naplánovať. Pozrime sa bližšie na otázky týkajúce sa zariadenia kúpeľne, vodoinštalácie, ohrevu vody a kanalizácie. Na prvý pohľad možno jednoduché, základné veci, pri bližšom prieskume veci, ktoré môžu byť témou na diskusiu a hľadanie riešení. 

 

Kúpeľňa základom dobrého rána

 

Do kúpeľne smerujú ráno naše prvé kroky. A keďže sa hovorí, že ráno robí deň, rozhodne stojí za to, aby ste zariadeniu kúpeľne venovali patričnú pozornosť. Pokiaľ je pre vás dôležité mať v kúpeľni luxus, komfort a pohodlie, určite vás osloví napríklad elegantný Villeroy Boch a jeho štýl luxusných kúpeľní snov. Je pravda, že je máločo lepšie, než si večer po ťažkom dni urobiť v kúpeľni horúcu vaňu a vychutnávať si príjemný priestor naokolo. Luxusná kúpeľňa do nového domu akosi prirodzene patrí. 

 

Ako na ohrev vody? 

 

Teplú vodu si samozrejme viete zapojiť z centrálneho zdroja, čo však robiť, ak tieto rozvody nesiahajú tam, kde si chcete postaviť dom? Riešením je logicky bojler, určený na ohrev teplej vody. Pre malé kotlíky a bojlery sa dokonca rozhodujú aj ľudia, ktorí žijú v bytovkách a majú prístup na centrálny zdroj. V prospech bojlera totiž hovorí vaša vlastná autonómnosť, keď si sami poviete, kedy vodu potrebujete ohrievať a kedy nie. V prípade nákupu tohto zariadenia na ohrev vody je dôležité vybrať dobré ohrievacie teleso do bojlera, ktoré splní vaše konkrétne potreby. 

 

Treba riešiť aj kanalizáciu

 

A ak nemáte pri stavbe domu prístup na verejnú kanalizáciu, musíte vyriešiť aj túto otázku. Riešením je logicky stavba žumpy na odpadové vody. Našťastie, dnes už si viete napríklad montáž žumpy v Trenčíne i akomkoľvek slovenskom meste vybaviť jednoducho prostredníctvom internetu a nemusíte prácne zháňať človeka či firmu, ktorá by montáž tohto zariadenia zrealizovala. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona