Záplavy zvýšili záujem o člny, záchranné vesty a dáždniky

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 10:50 • 2 min
Záplavy zvýšili záujem o člny, záchranné vesty a dáždniky

BRATISLAVA - Nepriaznivé daždivé počasie a záplavy radikálne zvýšili záujem Slovákov nielen o dáždniky a pršiplášte, ale aj o nafukovacie člny a plávacie vesty.

slovakia

left justify in out

Oproti minulému mesiacu vzrástlo v júni vyhľadávanie dáždnikov v internetových obchodoch až o 400 percent. Najlepšie sa predávali dáždniky modré, čierne, priesvitné a dúhové. Klikanie na pláštenky a pršiplášte išlo medzimesačne hore o 65 percent. Vyplýva to zo štatistík nezávislého nákupného radcu Heureka.sk, ktorý porovnáva vyše 6 000 domácich e-shopov, ich tovary a ceny.

„Kým záujem o nafukovacie člny stúpol v týchto dňoch oproti máju o 60 percent, v prípade záchranných plávacích viest bol nárast ešte radikálnejší, keď predstavoval až 92 percent,“ hovorí projektový manažér Heuréky Kamil Demuth. Z dôvodu odstraňovania škôd po záplavách možno v najbližších dňoch očakávať aj zvýšený záujem o čerpadlá a odstraňovače vlhkosti. V Čechách, kde povodne zasiahli o čosi skôr, je aktuálny dopyt po nich oproti máju výrazne vyšší, dodáva Demuth.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies