Záplavy zabili troch ľudí!

NETKY.SK • 22 Jún 2013, 14:11 • 2 min
Záplavy zabili troch ľudí!

OTTAWA - Veľké záplavy spôsobené prívalovými dažďami si na západe Kanady vyžiadali už tri obete a viac než 100 000 ľudí bolo nútených opustiť svoje domovy. Úrady nariadili evakuáciu centra Calgary a okolia po tom, čo sa vyliali obe rieky Bow aj Elbow, ktoré mestom pretekajú. Úrady v oblasti zatvorili školy a do boja proti vodnému živlu nasadili aj 1 300 vojakov, pri evakuáciách pomáhali desiatky helikoptér.

slovakia

left justify in out

Povodne zničili cesty a mosty, popretŕhali elektrické vedenia a zatopili stovky domov. Kanadský premiér Stephen Harper zatopené oblasti v provincii Alberta navštívil v piatok a prisľúbil zasiahnutým federálnu pomoc. Polícia doteraz potvrdila tri obete, najmenej jedna ďalšia osoba je nezvestná. Meteorológovia predpovedajú cez víkend ďalšie dažde, takže situácia v miliónovom Calgary sa bude ešte pravdepodobne zhoršovať. V provincii museli pre povodne už uzavrieť časť transkanadskej diaľnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona