Záplavy vo východnom Rumunsku narušili dopravu, v meste Bacau uzavreli školy

NETKY.SK • 12 Október 2016, 13:24 • 2 min
Záplavy vo východnom Rumunsku narušili dopravu, v meste Bacau uzavreli školy

BUKUREŠŤ - Záplavy na východe Rumunska zablokovali podľa tamojších úradov cesty a železničné trate a v meste Bacau so 180.000 obyvateľmi viedli k uzavretiu škôl.

slovakia

left justify in out

Tlačová agentúra AP citovala miestneho predstaviteľa Dumitra Nadu, ktorý povedal, že školy v meste Bacau zostali dnes kvôli silnému dažďu zatvorené. Po tom, ako voda zaplavila železničnú stanicu v meste Galati, ktoré má 250.000 obyvateľov, museli odstaviť aj trať spájajúcu toto dunajské prístavné mesto so severom krajiny. Vlaky v postihnutej oblasti meškali až dve hodiny.

 

V Bukurešti i na vidieku museli od utorňajšieho večera odčerpávať vodu z desiatok zaplavených miest. Polícia informovala, že na niektorých cestách na východe Rumunska sa dnes nachádzalo až desať centimetrov vody. Záchranári pomáhali piatim ľuďom, ktorých autobus uviazol vo vode. Silný dážď a padajúce kamene zablokovali časti jednej cesty aj v centrálnej časti Rumunska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies