Záplavy v USA si vyžiadali najmenej 24 mŕtvych! Obama schválil pomoc pre Západnú Virgíniu

NETKY.SK • 26 Jún 2016, 09:58 • 2 min
Záplavy v USA si vyžiadali najmenej 24 mŕtvych! Obama schválil pomoc pre Západnú Virgíniu

WASHINGTON - Vyjadriac úprimnú sústrasť príbuzným obetí schválil dnes americký prezident Barack Obama federálnu pomoc pre obce v Západnej Virgínii zničené súčasnými záplavami.

slovakia

left justify in out

Pri povodniach prišlo o život už najmenej 24 ľudí a mnoho ďalších zostalo bez strechy nad hlavou, píše agentúra AP.

 

Obyvatelia tak dostanú pomoc na zriadenie dočasných obydlí a na opravy svojich poškodených domov, sociálne pôžičky na finančné vykrytie nepoisteného majetku, či inú formu pomoci pre jednotlivcov i podnikateľov.

 

Kancelária západovirgínskeho guvernéra Earla Roya Tomblina sa domnieva, že nezvestné osoby sú ešte stále v okrese Greenbrier. Ďalšími dvoma okresmi, pre ktoré platí Obamom podpísaná federálna pomoc, sú Kanahwa a Nicholas.

 

Tomblin tvrdí, že aktuálne povodne a zosuvy pôdy sú pravdepodobne najhoršími, aké Západná Virgínia zažila v priebehu uplynulých 100 rokov.

 

Daždivé počasie sužuje tento hornatý štát v Apalačskej oblasti už od štvrtka. Značné škody spôsobilo nepriaznivé počasie aj na miestnej infraštruktúre a zničené boli dopravné komunikácie, mosty i železničné trate.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona