Záplavy v Srbsku ohrozujú druhú najväčšiu elektráreň

NETKY.SK • 1 August 2014, 08:45 • 2 min
Záplavy v Srbsku ohrozujú druhú najväčšiu elektráreň

BELEHRAD - Druhá najväčšia srbská elektráreň pracuje v obmedzenom režime z dôvodu výdatných zrážok a následných záplav, ktoré trápia veľkú časť Balkánu.

slovakia

left justify in out

Podľa štvrtkových informácií tamojších úradov ohrozuje zariadenie Kostolac voda stekajúca z okolitých kopcov a hrozia bleskové záplavy. Časť tepelnej elektrárne preto odstavili. Problémy má navyše aj uholná baňa, ktorá zariadenie zásobuje. Od minulého týždňa je ťažba uhlia v nej pozastavená.

 

Ide tak o ďalší úder pre energetický sektor balkánskej krajiny, ktorá sa spamätáva z májových ničivých záplav. Tie spôsobili aj zatopenie dvoch šácht v uholnej bani Kolubara, ktorá zásobuje najväčšiu tepelnú elektráreň v krajine. Ťažbu v nej obmedzili na polovicu a návrat k plnej produkcii môže podľa úradov trvať niekoľko mesiacov. Srbsko pritom až 70 percent spotrebovanej elektrickej energie získava zo zastaraných tepelných elektrární. Pre aktuálne výpadky musí elektrinu dovážať zo zahraničia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies