Záplavy v povodí rieky Jang-c’-ťiang si už vyžiadali viac ako 180 životov

NETKY.SK • 5 Júl 2016, 09:20 • 2 min
Záplavy v povodí rieky Jang-c’-ťiang si už vyžiadali viac ako 180 životov

PEKING - Vyše 180 ľudí zahynulo v uplynulých dňoch pri záplavách, ktoré v oblastiach pozdĺž čínskej rieky Jang-c’-ťiang spôsobili prívalové dažde. Informovali o tom čínske úrady a médiá, citovala ich spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

V siedmich čínskych provinciách napadlo v uplynulých dňoch 10-50 cm zrážok, pričom búrkový systém s rozsahom približne 1600 kilometrov sa momentálne presúva zo strednej do južnej časti Číny.


Záplavy celkovo postihli 33 miliónov ľudí v 26 čínskych provinciách. Podľa tamojších úradov je doposiaľ nezvestných najmenej 45 ľudí. Zatopené sú aj mnohé železničné trate a cesty. Dovedna sa zrútilo približne 56.000 budov a evakuovaných bolo asi 1,5 milióna ľudí, uvádza denník South China Morning Post.


Medzi obeťami je aj 23 osôb, ktoré zahynuli po zosuvoch pôdy v hornatej provincii Kuej-čou a tiež osem osôb, ktoré usmrtila zrútená budova v meste Wu-chan v provincii Chu-pej. Výdatné dažde predpovedajú tamojší meteorológovia na juhu a západe Číny ešte niekoľko dní.




 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona