Záplavy v Louisiane majú už najmenej 13 mŕtvych

NETKY.SK • 18 August 2016, 07:17 • 2 min
Záplavy v Louisiane majú už najmenej 13 mŕtvych

BATON ROUGE - Na najmenej 13 sa zvýšil počet obetí záplav v južných oblastiach amerického štátu Louisiana. Vyplýva to z údajov, ktoré v noci na dnes priniesli televízie ABC News a agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

Zo zaplavených domov a vozidiel zachránili od piatka, keď región zasiahli silné dažde, už viac ako 30.000 ľudí a 1000 domácich zvierat. Desaťtisíce ľudí sú tam bez elektriny a tisíce museli prenocovať v núdzových prístreškoch.

 

 

Najmenej 70.000 postihnutých ľudí sa dosiaľ zaregistrovalo na Federálnom úrade pre mimoriadne udalosti (FEMA), aby mohli získať pomoc, oznámila hovorkyňa Bieleho domu Jen Friedmanová.

 

Podľa guvernéra Louisiany Johna Bela Edwardsa voda zničila alebo poškodila najmenej 40.000 domov a budov. Edwards už predtým označil terajšie povodne za bezpríkladné. Federálna vláda vyhlásila časti Louisiany za oblasti postihnuté prírodnou pohromou, čo uľahčuje uvoľňovanie pomoci.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies