Záplavy v Číne si vyžiadali 57 mŕtvych vrátane 2 detí

NETKY.SK • 23 Máj 2015, 14:49 • 2 min
Záplavy v Číne si vyžiadali 57 mŕtvych vrátane 2 detí

PEKING - Počet obetí najnovšej vlny záplav v Číne stúpol najmenej na 57. Zahynuli aj dvaja žiaci materskej školy v autobuse, ktorý sa zrútil do jazera. Viezlo sa v ňom dvojnásobné množstvo povolených pasažierov. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na dnešné oznámenie čínskych úradov.

slovakia

left justify in out

Po záplavách, ktoré postihli horské okresy šiestich provincií a autonómnych regiónov v strednej a juhovýchodnej Číne, je nezvestných ďalších najmenej 13 ľudí. Vyše štvrť milióna obyvateľov sa muselo premiestniť do dočasných útočísk, zaznamenané sú aj veľké škody na budovách a úrode.

 

Medzi mŕtvymi je takisto 16 ľudí, ktorí prišli o život pri zrútení deväťposchodovej budovy v meste Kuej-jang po zosuve pôdy.

 

Vláda autonómneho regiónu Kuang-si informovala, že ďalších 21 žiakov materskej školy museli poslať do nemocnice po piatkovej nehode školského autobusu, pričom traja sú vo vážnom stave. Autobus mal povolené viezť 11 ľudí, ale celkovo sa v ňom nachádzalo 26 osôb.

 

Vodiča, učiteľov a správcov škôlky vzali do väzby.

 

Preplnené autobusy boli jednou z príčin mnohých nehôd v Číne, pri ktorých v posledných rokoch zahynuli veľké počty detí. Miestne školy sú totiž zatvorené a zlúčené do väčších školských areálov, vzdialených od rodných dedín detí.

 

Šesť ľudí zahynulo aj v centrálnej čínskej provincii Chu-nan, keď autobus dostal šmyk, narazil do zvodidiel a prevrátil sa.

 

Sezónne dažde spôsobujú veľké záplavy v Číne takmer každý rok. Najhoršie v novodobých dejinách boli tie v roku 1998, keď prišlo o život 4150 ľudí, väčšinou popri rieke Jang-c'-ťiang.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies