Záplavy si vyžiadali uzavretie mostu medzi Štúrovom a Ostrihomom

NETKY.SK • 8 Jún 2013, 09:34 • 2 min
Záplavy si vyžiadali uzavretie mostu medzi Štúrovom a Ostrihomom

NITRA/ŠTÚROVO – Most Márie Valérie medzi Štúrovom a Ostrihomom dnes o 8:10 uzatvorili. Ako pre agentúru SITA povedal primátor Štúrova Ján Oravec, dôvodom sú problémy na maďarskej strane, kde voda z Dunaja zaplavila jedinú prístupovú cestu.

slovakia

left justify in out

V Štúrove je situácia pokojná, protipovodňový múr má ešte rezervu zhruba 70 centimetrov. Kulmináciu tu očakávajú vo výške 800 až 810 centimetrov vo večerných hodinách. V súčasnosti dosahuje hladina rieky 793 centimetrov. „Mesto by to malo v pohode ustáť. Nový protipovodňový múr funguje veľmi dobre. Musím povedať, že už dávno sme nemali takú pokojnú povodeň ako teraz,“ skonštatoval Oravec.

Hladina Dunaja v Komárne dosiahla o 8:45 rekordnú výšku 884 centimetrov. Podľa informácií krajského hovorcu hasičov Viliama Pánskeho by kulminácia mala nastať okolo 12:00. Protipovodňový múr má ešte rezervu. „Od polnoci sme zaznamenali už len minimálne stúpnutie o 10 centimetrov,“ informuje mesto Komárno na svojej internetovej stránke. Protipovodňové práce pokračovali celú noc. Takmer všetky vrecia prichystané cez deň použili v noci na utesňovanie priesakov. Dnes sa v plnení vriec pokračuje, dobrovoľníci môžu opäť priložiť ruku k dielu na pracovisku pri mestskej polícii. Mesto tiež očakáva pomoc od prepravcov, ktorí majú voľné dopravné prostriedky na prepravu vriec s pieskom. Včasná príprava vriec, ktorých bolo doteraz viac ako 20-tisíc, prispela k tomu, že sa voda doteraz nedostala do mesta. Alžbetin ostrov v Komárne je naďalej uzavretý, prepadla sa tam cesta. „Na tomto úseku je to bežný jav, len nedávno tu bola dokončená oprava druhej strany vozovky,“ píše sa na stránke mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies