Záplavy na juhu Thajska si vyžiadali už 22 obetí

NETKY.SK • 9 December 2016, 09:57 • 2 min
Záplavy na juhu Thajska si vyžiadali už 22 obetí

BANGKOK - Počet obetí záplav na juhu Thajska stúpol na 22 a zasiahnutých touto prírodnou pohromou je 750.000 ľudí. Informoval o tom dnes thajský Úrad pre predchádzanie katastrofám a zmierňovanie ich následkov.

slovakia

left justify in out

Záplavy sú teraz v 14 južných provinciách, z nich 12 je postihnutých veľmi vážne, uviedol úrad vo svojej najnovšej správe. Ide o nárast oproti predchádzajúcej správe, kde sa uvádzalo desať zaplavených provincií a 14 úmrtí.

 

Všetkých 22 obetí sa utopilo v záplavových vodách.

 

V pondelok 5. decembra boli obľúbené turistické destinácie, ostrovy Koh Samui a Koh Phangan, vyhlásené za oblasti katastrofy.

 

Predstavitelia ostrova Koh Samui dnes oznámili, že turisti stále môžu plávať pri tamojších plážach. Pobrežná stráž bude dávať pozor, či prílivové vlny nie sú príliš silné.

 

Husté lejaky a silné prílivové vlny sú v decembri bežné, uviedol jeden z predstaviteľov Koh Samui. Dodal, že na každej pláži ostrova rozmiestnili výstražné značky.

 

Začiatkom tohto týždňa novozvolený kráľ Ráma X. vyslal aj hliadky pohraničnej polície, aby obyvateľom južnej provincie Songkhla rozdali škatule so základnými potrebami nutnými pri záplavách.

 

Južná časť Thajska patrí vďaka svojim malebným ostrovom aj plážam k mimoriadne vyhľadávaným destináciám. Turistická sezóna v oblasti tradične vrcholí v období od novembra do februára, aktuálne záplavy sú teda pre ňu hrozbou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies