Záplavy na juhu Thajska si vyžiadali najmenej 21 obetí

NETKY.SK • 9 Január 2017, 10:13 • 2 min
Záplavy na juhu Thajska si vyžiadali najmenej 21 obetí

BANGKOK - Najmenej 21 ľudí zahynulo v uplynulých dňoch počas rozsiahlych záplav na juhu Thajska spôsobených silnými dažďami, ktoré zasiahli 12 z dovedna 67 provincií. Informovali o tom dnes miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Podľa thajského Úradu pre prevenciu a zmierňovanie následkov katastrof zahynulo do dnešného dňa 21 ľudí, pričom povodne celkovo postihli vyše 330.000 domácností.

Pre záplavy uzatvorili hlavné letisko v provincii Nakchon Si Thammarat. Nefunguje ani železničné spojenie medzi touto provinciou a metropolou Bangkok.

Dažde nepriaznivo ovplyvnili aj produkciu gumy špecifickú pre južnú časť Thajska. Podľa tamojších výrobcov sú dôsledky počasia vôbec najhoršie za posledných 10 rokov, okrem záplav totiž oblasť postihlo nedávno aj obdobie suchá. Dopyt po thajskej gume by mal v tomto roku výrazne predstihnúť produkciu.

V roku 2011 si rozsiahle záplavy v Thajsku vyžiadali vyše 900 životov a spôsobili tiež pokles ekonomického rastu krajiny.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona