Záplavy na juhu Thajska si vyžiadali najmenej 14 obetí

NETKY.SK • 6 December 2016, 15:55 • 2 min
Záplavy na juhu Thajska si vyžiadali najmenej 14 obetí

BANGKOK - Najmenej 14 ľudí vrátane piatich študentov prišlo o život počas rozsiahlych záplav, ktoré na juhu Thajska spôsobili v uplynulých šiestich dňoch silné dažde.

slovakia

left justify in out

Záplavy podľa údajov ministerstva postihli dovedna 582.345 ľudí žijúcich v 11 z celkových 76 provincií tejto ázijskej krajiny. Jedna osoba je doposiaľ nezvestná, ďalšie tri utrpeli rôzne zranenia. V jednej z provincií ležiacej pri Thajskom zálive zastavili kvôli vysokej hladine vody aj železničnú dopravu.

 

Južná časť Thajska patrí vďaka svojim malebným ostrovom aj plážam k mimoriadne vyhľadávaným destináciam. Turistická sezóna v oblasti tradične vrcholí v období od novembra do februára, aktuálne záplavy sú teda pre ňu veľkou hrozbou.

 

Hladina vody v zatopených oblastiach však už výrazne klesá a úrady zo zoznamu spočiatku 11 zaplavených provincií už vyškrtli tri a podľa ministerstva by čoskoro mala nasledovať aj štvrtá. Oblasť však podľa predpovedí meteorológov čakajú silné dažde aj na budúci týždeň.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies