Záplavy na juhu Francúzska vyhnali z domovov tisíce ľudí

NETKY.SK • 30 September 2014, 14:56 • 2 min
Záplavy na juhu Francúzska vyhnali z domovov tisíce ľudí

MONTPELLIER - Po silných dažďoch muselo v južnom Francúzsku odísť z domovov do bezpečia pred záplavami približne 4000 ľudí.

slovakia

left justify in out

Pod vodou sa počas druhej noci prívalových zrážok ocitli aj časti mesta Montpellier, informovala agentúra DPA.
     

Francúzska vláda dnes vyhlásila okolie Montpellieru s desiatkami zasiahnutých obcí za región postihnutý prírodnou pohromou, čo uľahčí poskytovanie pomoci. Minister vnútra Bernard Cazeneuve pre rádio RTL povedal, že dostať ju môže približne 60 oblastí v departemente Hérault.
     

Stovky ľudí v Montpellieri sa pred stúpajúcimi vodami rieky Lez uchýlili na železničnú stanicu alebo prenocovali v tamojších železničných vozňoch. Nasadených bolo 1500 záchranárov, hasiči oznámili, že po prietržiach mračien absolvovali 1200 výjazdov.
     

V pondelok v Montpellieri napadalo za niekoľko hodín rekordných 300 milimetrov zrážok. Dnes sa počasie upokojilo, uviedla agentúra DPA.
     

Región Languedoc-Roussillon, v ktorom leží departement Hérault, už tento mesiac postihli väčšie záplavy. Pred desiatimi dňami si vyžiadali päť obetí na životoch.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies