Záplavy na juhu Francúzska majú už 21 obetí

NETKY.SK • 5 Október 2015, 20:46 • 2 min
Záplavy na juhu Francúzska majú už 21 obetí

PARÍŽ - Na 21 sa zvýšil počet obetí povodní, ktoré počas uplynulého víkendu zasiahli Azúrové pobrežie na juhu Francúzska.

slovakia

left justify in out

Všetkých nezvestných sa medzičasom podarilo nájsť, medzi obeťami sú aj jedna občianka Talianska, Brit a Portugalčan.

 

Informáciu priniesla tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na prefekta departementu Alpes-Maritimes Adolphea Colrata.

 

Plné ruky práce mali dnes zainteresovaní s odstraňovaním následkov prírodnej katastrofy, ktorá narušila plynulosť železničnej dopravy na prímestských tratiach napríklad v Nice a Cannes, ale zanechala aj nepríjemný zápach v dôsledku vyplaveného bahna na asi 30 km dlhom úseku Azúrového pobrežia. Brány asi 20 školských zariadení zostali dnes uzavreté.

 

 

Ani len odhady rozsahu materiálnych škôd zatiaľ nie sú k dispozícii. Zväzová organizácia francúzskych poisťovní však dnes prisľúbila, že vzhľadom na škody spôsobené aj na obytných domoch, bytových jednotkách a firemných sídlach bude vybavovať poškodených čo najrýchlejšie.

 

Podobné rozmary počasia zanechali v susednom departemente Var v roku 2010 škody vo výške takmer miliardy eur.

 

Minister vnútra Bernard Cazeneuve, ktorý postihnutú oblasť navštívil v nedeľu spoločne s prezidentom Francoisom Hollandom, dnes pre rozhlasovú stanicu Europe 1 uviedol, že do pátracej a záchrannej operácie v oblasti bolo nasadených zhruba 300 policajtov a 543 hasičov.

 

Prezident Hollande v nedeľu informoval, že vláda na svojom zasadnutí v stredu vyhlási departement Alpes-Maritimes za oblasť prírodnej katastrofy, čo urýchli odstraňovanie jej následkov i odškodňovanie obyvateľov.

 

Francúzske úrady zatkli medzičasom deväť osôb, ktoré rabovali v domoch a obchodoch v extrémnym počasím zasiahnutom regióne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies