Záplavy a zosuvy pôdy v Ligúrii si vyžiadali najmenej štyri obete

NETKY.SK • 26 Október 2011, 22:03 • 2 min
Záplavy a zosuvy pôdy v Ligúrii si vyžiadali najmenej štyri obete

Záplavy a zosuvy pôdy v Ligúrii si vyžiadali najmenej štyri obete

slovakia

left justify in out

img

Najmenej štyria ľudia zahynuli v utorok v talianskom pobrežnom regióne Ligúria, ktorým sa prehnala povodňová vlna, vyvolaná prívalovým dažďom.
Najviac zasiahnutých podľa agentúry AP je päť malebných obcí v skalnatej pobrežnej oblasti Cinque Terre, ktorá je od roku 1997 súčasťou svetového dedičstva UNESCO a hojne ju navštevujú turisti.
Tlačová agentúra ANSA uviedla, že záplavy a zosúvajúca sa pôda strhli so sebou dom v mestečku Borghetto di Vara, v ktorom zahynuli traja ľudia. Ďalšia obeť zomrela v aute, ktoré zasypala pôda.
Talianska televízna stanica RAI v utorok večer informovala o najmenej šiestich nezvestných osobách. Mnoho mestečiek v postihnutej oblasti je odrezaných od sveta; nefunguje cestné ani železničné spojenie. Dodávky elektrickej energie sú obmedzené, výpadky sú aj v telefonickom spojení.
Úrad civilnej ochrany vyzval obyvateľov Ligúrie a Toskánska, aby zostali doma a nikam necestovali, pretože sa môžu rozvodniť mnohé ďalšie rieky v oblasti.
Silné dažde si podľa úradov predbežne vyžiadali niekoľkomiliónové škody, uviedla agentúra DPA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies