Záplavy a zosuvy pôdy si vyžiadali najmenej 200 obetí na Srí Lanke

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 10:23 • 2 min
Záplavy a zosuvy pôdy si vyžiadali najmenej 200 obetí na Srí Lanke

KOLOMBO - Ničivé záplavy a zosuvy pôdy na Srí Lanke si vyžiadali už najmenej 200 mŕtvych, ďalších 96 ľudí je nezvestných.

slovakia

left justify in out

Tamojšie centrum pre katastrofy doposiaľ oficiálne potvrdilo 202 mŕtvych. Viac ako 77.000 obyvateľov muselo opustiť svoje príbytky a zničených bolo vyše 1500 domov. Úrady museli úplne alebo čiastočne evakuovať pacientov zo 16 nemocníc.

Príslušníci srílanskej armády, námorníctva a letectva pokračujú v záchranných prácach. Na pomoc prišli aj potápači a príslušníci námorných síl z Indie. OSN v súvislosti s povodňami varovala pred rizikom šírenia chorôb medzi evakuovaným obyvateľstvom.

Zosuvy pôdy na Srí Lanke, tropickom ostrove v Indickom oceáne, sú v monzúnovom období pomerne bežným javom. Väčšina krajiny je totiž značne odlesnená kvôli pestovaniu poľnohospodárskych plodín a produkcii kaučuku.

Pri zosuvoch a záplavách na Srí Lanke v roku 2003 zahynulo vyše 300 ľudí. Vlani v máji si masívny zosuv pôdy v strednej časti krajiny vyžiadal viac ako 120 obetí.




 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies