Záplavy a krupobitie si v okolí Kábulu vyžiadali najmenej 22 mŕtvych

NETKY.SK • 11 August 2013, 20:47 • 2 min
Záplavy a krupobitie si v okolí Kábulu vyžiadali najmenej 22 mŕtvych

KÁBUL - Väčšina obetí sa v čase smršte nachádzala v automobiloch, ktoré prívalový dážď zmietol z ciest a následne zaplavil.

slovakia

left justify in out

Najmenej 22 ľudí prišlo v noci nadnes o život pri záplavách a krupobití, ktoré postihli okolie afganskej metropoly Kábul. Správu sprostredkovala agentúra AP s odvolaním sa na miestne bezpečnostné zdroje.

Informácie o počte obetí, medzi ktorými je sedem detí, potvrdilo ústredie pre riešenie krízových situácií v provincii Kábul. Smrtiaci prírodný živel sa vyskytol v okrese Chakardara, nachádzajúcom sa severne od hlavného mesta.

Väčšina obetí sa v čase smršte nachádzala v automobiloch, ktoré prívalový dážď zmietol z ciest a následne zaplavil. Ďalšie dve deti údajne zahynuli v okrese Paghmán západne od metropoly. Živel sužuje východ krajiny od sobotňajšieho večera.

Náhle záplavy v piatich východoafganských provinciách si minulý týždeň vyžiadali životy približne 75 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies