Záplavová voda zatopila už najmenej sedem mestských častí Bangkoku

NETKY.SK • 24 Október 2011, 20:55 • 2 min
Záplavová voda zatopila už najmenej sedem mestských častí Bangkoku

Záplavová voda zatopila už najmenej sedem mestských častí Bangkoku

slovakia

left justify in out

img

Najmenej sedem mestských častí thajskej metropoly Bangkok bolo dnes ráno zaplavených povodňovou vodou do výšky aspoň 30 centimetrov a úrady upozorňovali obyvateľov, aby naďalej sledovali vývoj situácie. Najhoršie záplavy, aké kedy ohrozovali Bangkok, by totiž podľa predpovedí mali začať ustupovať až počas prvého novembrového týždňa. Na tlačovej konferencii prenášanej televíziou o tom dnes informovalo povodňové krízové centrum.
Reagovalo na správy, že hladina rieky, ktorá preteká centrom mestom, stúpla o dva metre a rieka vystúpila z brehov, čo prehĺbilo obavy zo zaplavenia husto obývaného centra Bangkoku.
Šéf krízového centra, minister spravodlivosti Prača Promnok upokojoval obyvateľov s tým, že vodu z rozvodnenej rieky odčerpajú do kanalizácie. Informoval tiež, že klesá hladina rozvodneného hlavného kanála. 
Premiérka Jinglak Šinavatrová dnes povedala, že jej najväčšie starosti robia rozsiahle záplavy severne od Bangkoku. Niektoré cesty vyzerali v sobotu popoludní ako vodné cesty. Medzi autami, ktorým voda dosahovala nad kolesá, cestovali obyvatelia v loďkách.  
Premiérka varovala, že povodňová voda v niektorých zatopených častiach Bangkoku vystúpi až do výšky jedného metra. Už v sobotu upozorňovala, aby sa obyvatelia pripravili, že záplavy potrvajú ešte štyri až šesť týždňov. Diaľnice však zostanú otvorené a vlády ochráni pitnú vodu v mestskom vodovodnom systéme, elektrárne a významné budovy, dodala.
Záplavy vyvolané intenzívnymi monzúnovými zrážkami postihli od júla vyše 40 zo 78 thajských provincií.

Zdroj: TASR/Associated Press, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies