Zaplavená je štvrtina metra v New Yorku; Pentagón preruší prácu

NETKY.SK • 30 Október 2012, 12:51 • 2 min
Zaplavená je štvrtina metra v New Yorku; Pentagón preruší prácu

Zaplavená je štvrtina metra v New Yorku; Pentagón preruší prácu - Svet V dôsledku vyčíňania hurikánu Sandy je v New Yorku zaplavená štvrtina metra. Voda prenikla do systému chodieb a tunelov, ktoré sú vybudované pod korytami riek v okolí Manhattanu.

slovakia

left justify in out

img

V dôsledku vyčíňania hurikánu Sandy je v New Yorku zaplavená štvrtina metra. Voda prenikla do systému chodieb a tunelov, ktoré sú vybudované pod korytami riek v okolí Manhattanu.        
      Ako sa uvádza vo vyhlásení dopravnej spoločnosti Metropolitan Transportation Authority (MTA), za 108 rokov prevádzky newyorského metra jeho zamestnanci ešte ani raz nečelili takej výzve ako teraz.
      Podľa odhadov odčerpávanie vody zo zaplaveného metra môže trvať dlho - od 14 hodín do štyroch dní.
      Veľké materiálne škody sa očakávajú nielen v metre, ale aj v autobusovej doprave, keďže voda zaplavila najmenej šesť veľkých podzemných autobusových garáží, ako aj na železnici v smere na Long Island. 
      Ako uviedol predseda predstavenstva MTA Joseph Lhota, hurikán Sandy paralyzoval prakticky celú dopravu v New Yorku. Podľa jeho slov vo veľkomeste a okolí niet štvrte, ktorá by nebola zasiahnutá: všade sú popadané stromy, je prerušená dodávka elektrickej energie, sú zaplavené tunely, garáže i depá.
      Ako informovala agentúra AP s odvolaním sa na spoločnosť Consolidated Edison, ktorá je dodávateľom elektrickej energie, bez prúdu je približne 670.000 obyvateľov New Yorku a okolia. Podľa odborníkov obnovenie dodávok môže trvať aj týždeň.
      V súvislosti s vyčíňajúcim hurikánom Sandy sa chystá prerušiť prácu americké ministerstvo obrany vo Washingtone, ako aj najväčšia americká základňa morskej pechoty Quantico v Severnej Virgínii a najväčšie laboratórium Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) Goddard Space Flight Center, nachádzajúce sa južne od Washingtonu na území štátu Maryland.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona