Záplava z prívalového dažďa zasiahla v sobotu 19 domov pri potoku

NETKY.SK • 2 Jún 2013, 10:27 • 2 min
Záplava z prívalového dažďa zasiahla v sobotu 19 domov pri potoku

BANSKÁ BYSTRICA - Namiesto nedeľného oddychu dnes obyvatelia obce Beluj v Banskoštiavnickom okrese čistia svoje dvory a domy od bahna z lokálnej povodne, ktorá obec postihla v sobotu popoludní. Ako pre agentúru SITA uviedla starostka Slávka Cibulová, povodeň, ktorú spôsobila búrka s prívalovým dažďom, zasiahla 19 domov pri potoku aj obecný úrad.

slovakia

left justify in out

„Voda zaplavila garáže, pivnice, drevárne, záhrady, dvory, poničila ploty a piatim rodinám zaplavilo aj obytné priestory. Pri odčerpávaní potrebovali pomoc hasičov,“ povedala Cibulová. Výšku škôd zatiaľ nevie odhadnúť, ľudia ich prídu nahlasovať v pondelok. Obáva sa, že ak bude pršať aj dnes, miestny potok sa opäť vyleje, hladina vody v ňom je totiž stále vysoká. Podobné záplavy z búrok pod Sitnom, hoci menej mohutné, mávajú v Beluji podľa starostky takmer každý rok. V minulosti vybudovaná regulácia potoka je už zničená, šancu na budovanie novej starostka nevidí. „Je to kilometrová trasa potoka cez obec, na to mi nikto nedá peniaze, navyše koryto potoka niet kam rozšíriť – z jednej strany je hlavná cesta, z druhej rodinné domy. Ide pritom o potok, ktorý býva cez leto suchý,“ dodala Cibulová. V Beluji v súčasnosti žije 124 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies