Zaplatíme študentom a dôchodcom zadarmo jazdy vlakmi RegioJet?!

NETKY.SK • 31 Október 2014, 10:30 • 2 min
Zaplatíme študentom a dôchodcom zadarmo jazdy vlakmi RegioJet?!

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy si nechá vypracovať vlastnú právnu analýzu, či má, alebo nemá RegioJet nárok na kompenzáciu za bezplatné cestovanie študentov a dôchodcov.

slovakia

left justify in out

Štát sa totiž dostal do sporu s českým dopravcom RegioJet, ktorý chce stopercentné zľavy poskytovať vo svojich vlakoch InterCity. Od ministerstva dopravy žiada, aby mu náklady preplácalo.

 

RegioJet sa chystá v polovici decembra vstúpiť na trať medzi Košicami a Bratislavou, kde bude priamo konkurovať štátnej Železničnej spoločnosti. Majiteľ RegioJetu Radim Jančura tvrdí, že ročne na tejto trase prevezie jeden a pol milióna cestujúcich.

 

"Pán Jančura nám minulý týždeň predložil posudky dvoch advokátskych kancelárií a požiadal nás o vytvorenie protiposudku od externej právnickej kancelárie. Tú sme zatiaľ nevybrali," povedal hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa.

 

Ministerstvo dnes trvá na tom, že RegioJet má nárok na preplácanie cestovného len na svojej súčasnej linke medzi Komárnom a Bratislavou, ktorú si uňho objednáva štát. V prípade Košíc a Bratislavy však pôjde o komerčný spoj, ktorý začne Jančura prevádzkovať na vlastné riziko. Ministerstvo dúfa, že vypracovanie posudku od renomovanej kancelárie by mohlo Jančuru upokojiť. "My máme dva posudky a ministerstvo žiadny. Oni si len myslia, že nemáme na kompenzácie nárok," povedal Jančura.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies