Zaplatíme im to späť?! Hotely, ktoré patria miliardárom, opravili za eurofondy!

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 10:22 • 2 min
Zaplatíme im to späť?! Hotely, ktoré patria miliardárom, opravili za eurofondy!

Podpora hotelov a lyžiarskych stredísk, za ktorými stoja slovenskí miliardári, sa môže štátu podľa denníka Hospodárske noviny vypomstiť.

slovakia

left justify in out

Eurofondy pre malé a stredné podniky totiž v čase prvej vlády Roberta Fica (Smer-SD) získali aj firmy, ktoré majú v portfóliu takí veľkopodnikatelia ako Boris Kollár, Slavomír Hatina či Ivo Valenta. A to sa podľa denníka nepáči audítorom z Bruselu. Tí totiž tvrdia, že peniaze môžu získať výlučne malí a strední podnikatelia.

 

"Podporné opatrenia majú ísť len tým podnikom, ktoré ich skutočne potrebujú," upozornila slovenské úrady Lena A. Pench, šéfka auditu generálneho riaditeľstva pre regionálny rozvoj Európskej komisie.

 

Ministerstvo hospodárstva tvrdí, že vybrané firmy riadne skontrolovalo a milióny z eurofondov boli rozdelené v súlade s pravidlami. Viac informácií prináša denník v článku s názvom "Hotely milionárov sa opravili z eurofondov".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies