Zápisy žiakov do prvých ročníkov ZŠ by sa mali presunúť na apríl

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 10:35 • 2 min
Zápisy žiakov do prvých ročníkov ZŠ by sa mali presunúť na apríl

BRATISLAVA – Zápis prvákov do základnej školy by sa mal posunúť o vyše dva mesiace neskôr. Vyplýva to z návrhu novely školského zákona z dielne rezortu školstva, ktorý je v medzirezortnom pripomienkovom konaní. Časový posun podľa ministerstva školstva umožní zlepšiť stupeň vývinu dieťaťa a budúci prváci si tak lepšie osvoja školské povinnosti.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti chodia budúci prváci na zápisy v období od 15. januára do 15. februára. Po novom by to malo byť od 1. apríla do 30. apríla. "Prax preukázala potrebu zmeny termínu konania zápisov detí do prvých ročníkov základnej školy. Pri posudzovaní detí, či majú školskú spôsobilosť, je aprílový termín zápisu vyhovujúcejší z dôvodu, že časový posun umožní zlepšenie stupňa vývinu dieťaťa, ktorý mu umožňuje úspešné osvojenie si školských povinností," odôvodňuje rezort školstva.

 

V súvislosti s touto úpravou sa posunie aj termín, dokedy musí riaditeľ školy rozhodnúť o prijatí dieťaťa. Po novom to má byť do 15. júna. Riaditeľ školy bude musieť zároveň do 30. júna zaslať zoznam prijatých detí obci, v ktorej majú trvalý pobyt.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona