Zápisy do základných škôl v Prešove sa začnú o 2 dni, čaká na ne 782 preškolákov

NETKY.SK • 13 Január 2015, 12:57 • 2 min
Zápisy do základných škôl v Prešove sa začnú o 2 dni, čaká na ne 782 preškolákov

PREŠOV - Zápisy žiakov do prvých ročníkov základných škôl (ZŠ) sa začnú v Prešove vo štvrtok (15. 1.) a podľa ustanovenia zákona potrvajú do 15. februára.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová, jednotlivé termíny, ako aj miesta zápisov nájdu rodičia v budovách škôl, na ich sekretariátoch i internete, v materských školách a informácie sú zverejnené aj na webovej stránke mesta Prešov. Mnohé základné školy zároveň organizujú v týchto dňoch aj dni otvorených dverí alebo slávnostné zápisy prvákov s kultúrnym programom. V prípade záujmu sa rodičia môžu informovať o podmienkach zápisu i priamo na vedení konkrétnej školy. 
     

V Prešove si rodičia môžu vybrať z 13 škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. V 20 prešovských materských školách čaká tento rok na zápis do 1. ročníka ZŠ podľa hovorkyne 782 predškolákov. Uvedené čísla však zatiaľ nie sú konečné, keďže k týmto predškolákom pribudnú aj deti z materských škôl iných zriaďovateľov i deti z okolitých obcí a niektorí predškoláci môžu dostať odklad nástupu do školy. Predpokladá sa, že konečné číslo v septembri bude viac ako 800 žiakov.
     

Od polovice februára do polovice marca sa potom uskutočnia aj zápisy detí do 20 mestských materských škôl. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies