Zápisky Jána Pavla II. publikujú v rozpore s jeho poslednou vôľou

NETKY.SK • 22 Január 2014, 17:24 • 2 min
Zápisky Jána Pavla II. publikujú v rozpore s jeho poslednou vôľou

VARŠAVA - Osobné zápisky bývalého pápeža Jána Pavla II. vyjdú knižne napriek tomu, že on sám si to neželal a vo svojej poslednej vôli nariadil ich zničenie. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ján Pavol II., ktorý stál na čele katolíckej cirkvi v rokoch 1978-2005, vo svojej poslednej vôli nariadil svojmu osobnému sekretárovi Stanislawovi Dziwiszovi, aby jeho osobné zápisky spálil. Dziwisz však - ako sám uviedol - nemal na zničenie zápiskov odvahu, ponechal si ich a napokon sa ich rozhodol publikovať. Podľa vlastných slov spálil len pápežove listy a niektoré poznámky.

Kniha s voľne preloženým názvom "V Božích rukách" vyjde v poľskom vydavateľstve Znak 5. februára tohto roku, pred aprílovým svätorečením Jána Pavla II. Dziwisz dnes neuposlúchnutie poslednej vôle svojho predstaveného zdôvodnil tvrdením, že by spálenie zápiskov, poskytujúcich náhľad do duše blahoslaveného pápeža, považoval za zločin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies