Zapekaný karfiol s bryndzou

NETKY.SK • 25 Február 2019, 07:00 • 2 min
Zapekaný karfiol s bryndzou

BRATISLAVA - Krehké ružičky karfiolu ukryté pod bryndzovou omáčkou. Skúste tento lahodný recept.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

1 ks karfiol, 3 PL maslo, 3 PL hladká múka, 500 ml plnotučné mlieko, 100 g bryndza, soľ, čierne korenie , muškátový oriešok

 

 

Postup:

 

Hlávku karfiolu rozdelíme ostrým nožom na malé ružičky. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, do ktorej sme pridali lyžičku soli. Keď sa voda varí, pridáme karfiol a povaríme zhruba 5 minút. Karfiol scedíme, vrátime do hrnca a necháme odstáť. V rajnici na miernom ohni rozpustíme maslo a pridáme múku. Metličkou miešame, až kým sa všetka múka nezapracuje do masla – malo by to trvať asi 30 sekúnd. Potom okamžite prilejeme mlieko a dobre vymiešame metličkou, aby nám neostali žiadne hrudky. Bešamelovú omáčku privedieme k varu a povaríme pár minútiek, kým nezhustne a nenadobudne krémovú konzistenciu. Potom rajnicu odstavíme z ohňa. Do horúcej omáčky rozdrvíme bryndzu, pridáme korenie, soľ (trošku – bryndza je pomerne slaná) a štipku čerstvo nastrúhaného muškátového oriešku. Zamiešame a necháme bryndzu roztopiť sa do omáčky. Karfiol medzitým pustil trochu vody, takže ho opäť scedíme a vysypeme do zapekacej misky. Ružičky karfiolu v zapekacej miske zalejeme omáčkou a upečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 30 minút. Karfiol servírujeme ešte horúci a podávame k nemu toast z bieleho chlebíka bohato potretý maslom.

 

Prajeme dobrú chuť!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona