Zápasy Ligy majstrov budú poznačené šíriacim sa koronavírusom v Európe

NETKY.SK • 9 Marec 2020, 14:24 • 2 min
Zápasy Ligy majstrov budú poznačené šíriacim sa koronavírusom v Európe

NYON - Európska futbalová únia (UEFA) zakázala od dnešných hodín podávanie rúk vo všetkých stretnutiach Ligy majstrov a Európskej ligy. Prijala odporúčanie Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), opatrenie má znížiť riziko šírenia nového koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19.

slovakia

left justify in out

V Španielsku ani novinári 

UEFA pristúpila aj k ďalším obmedzeniam. Na zajtrajšej odvete osemfinále LM medzi FC Valencia a Atalantou Bergamo okrem divákov budú chýbať aj novinárske štáby. Na štadión sa dostanú jedine zamestnanci televízií, ktoré odvysielajú priamy prenos, neuskutočnia sa ani predzápasové mediálne aktivity.

 

img

 

Pod Eiffelovkou bez divákov

Bez fanúšikov sa odohrá tiež stredajšia odveta osemfinále LM, v ktorej PSG privíta Borussiu Dortmund. Rozhodli o tom taktiež v dnešných hodinách policajné zložky francúzskej metropoly, UEFA zrušila aj pozápasové rozhovory v mix zóne. Francúzska vláda zakázala po celej krajine podujatia pre viac než tisíc ľudí, zaznamenaných je už vyše 1100 nakazených.

 

 

Nemecko to nerieši komplexne 

Utorňajší duel RB Lipsko - Tottenham Hotspur sa po dohode medzi predstaviteľmi klubov a miestnymi úradmi uskutoční za prítomnosti priaznivcov.

 

img

 

Bundesliga s divákmi 

Odlišná situácia je v prípade stredajšej dohrávky 21. kola najvyššej nemeckej súťaže, Borussia Mönchengladbach a 1. FC Kolín sa stretnú za zatvorenými dverami a hrozí, že ich zápas odvolajú úplne. Podľa agentúry SID padne definitíva počas zajtrajších hodín. Minister zdravotníctva Jens Spahn vyzval na zrušenie podujatí pre viac než tisíc ľudí: "Je prirodzené, že na masových akciách hrozí vyššie riziko prenosu nákazy. Preto vydávame odporúčanie aj pre Severné Porýnie-Vestfálsko."

 

img

 

Štart Juve vs. Lyon otázny 

Horšia situácia sa už naskytá pre Turín, kde sa má odohrať 17. marca odveta LM miestneho Juventusu proti Olympique Lyon. Lokalita v oblasti severného Talianska je na tom najhoršie z celej Európy. Denne tu pribúdajú desiatky nových nakazených pacientov.

 

img

 

Počet prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 vo svete vzrástol k víkendu už na vyše 109 000. Počet obetí koronavírusu nového typu, ktorý sa rozšíril už v stovke krajín, sa celosvetovo zvýšil na 3595.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona