Zápasník MMA Dos Santos mal pozitívny dopingový nález

NETKY.SK • 23 August 2017, 14:12 • 2 min
Zápasník MMA Dos Santos mal pozitívny dopingový nález

BRATISLAVA - Francis Ngannou a Junior Dos Antos si mali zmerať sily na galavečeri UFC 215 už septembri v Edmontone. Skalní fanúšikovia francúzskeho predátora Ngannoua sa už nevedeli dočkať, kedy svojho miláčika uvidia opäť v ringu, navyše proti zápasníkovi z vyššej ligy, Dos Santosovi. Aj keď má Brazílčan v poslednom období kolísavé výkony, stále patrí k najlepším na svete.

slovakia

left justify in out

Ngannoua sme mohli vidieť naposledy proti Andremu Arlovskemu, ktorého knokautoval už v prvom kole. Má za sebou vydarenú sériu deviatich výhier, z toho päť v kategórii UFC. Zaujímavosťou je, že všetky svoje zápasy ukončil v prvom alebo druhom kole, takže prezývka "The predator" je výstižná.

 

Správa o tom, že je možné, že Dos Santos má pozitívnu vzorku z prípravného obdobia sa objavila už minulý týždeň, ale nebolo to ešte oficiálne. Teraz to však je už aj potvrdené, išlo o látku Hydrochlorothiazide. Túto látku používajú väčšinou vtedy ak športovci chcú zamaskovať prítomnosť iných nedovolených látok. Odvtedy sa veci zrýchlili a zápas Dos Santosa proti Ngannouovi stiahli z hlavnej karty UFC 215 ktorá však je ale naďalej dosť nadupaná na čele so zápasmi Mighty Mousea proti Rayovi Borgovi alebo zápas Valentíni Shevchenkovej proti Amande Nunezovej.

 

Členovia tímu Dos Santosa sa hneď vyjadril k situácií. Popreli, že by zakázanú látku užíval ich športovec schválne. Momentálne hľadajú vitamíny alebo doplnky výživy ktoré by zakázanú látku mohli obsahovať. Od protidopingovej organizácie si vypýtali možnosť odovzdať ešte B-vzorku ale vo väčšine prípadov druhá vzorka potvrdí tú prvú. Protidopingovej organizácií prisľúbili maximálnu spoluprácu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies