Zápasenie: Turkov potrestali za rasizmus i doping

NETKY.SK • 12 August 2013, 13:55 • 2 min
Zápasenie: Turkov potrestali za rasizmus i doping

ANKARA - Turecký zápasník Riza Kayaalp čelí šesťmesačnému trestu za rasistické urážky. Majster sveta i Európy v hmotnostnej kategórii do 120 kg dostal trest od Medzinárodnej zápasníckej federácie (FILA) za svoje xenofóbne vyjadrenia na adresu Grékov a Arménov.

slovakia

left justify in out

Práve tieto dve menšiny obvinil z nepokojov, ktoré vládli v "krajine polmesiaca" začiatkom tohto roka. "Arméni a Gréci sú psi a hnusní zradcovia," údajne uviedol Kayaalp na Twitteri. Tento príspevok však už nie je možné nájsť na spomenutej sociálnej sieti.

"Potrestali sme ho okamžitým zákazom činnosti na šesť mesiacov. Zápasník má právo odvolať sa. Poznám tohto borca, je mladý a veľmi talentovaný. Som v šoku, zrejme v tomto prípade zohrali veľkú úlohu emócie. Nie sú mi však známe detaily tejto kauzy, preto je pre mňa náročné vyjadriť sa presnejšie," zaujal stanovisko prezident FILA Nenad Lalovič.

Turecké médiá informovali, že minimálne 16 zápasníkov špecializujúcich sa na odnož tohto športového odvetvia, pri ktorom sú borci poriadne namazaní olivovým olejom, pozitívne testovali na doping. Medzi hriešnikmi, ktorým hrozí až dvojročný trest, sa nachádza aj šampión krajiny Ali Gürbüz.

Obe tieto kauzy môžu značne oslabiť šance Istanbulu na usporiadanie olympijských hier v roku 2020. Zvyšnými dvoma kandidátmi sú Madrid a Tokio.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies