Zápas Talianska so Slovenskom otvoria Schiavoneová s Čepelovou

NETKY.SK • 10 Február 2017, 12:45 • 2 min
Zápas Talianska so Slovenskom otvoria Schiavoneová s Čepelovou

Forli - Talianska dvojka Francesca Schiavoneová a slovenská jednotka Jana Čepelová nastúpia v sobotu o 15.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre zápasu 1. kola II. svetovej skupiny tenisového Pohára federácie. V druhom singli si na antuke vo Forli zmerajú sily Sara Erraniová a slovenská fedcupová debutantka Rebecca Šramková. Rozhodol o tom piatkový žreb v priestoroch mestskej radnice.

slovakia

left justify in out

Nedeľňajší program v hale PalaGalassi otvorí o 13.00 súboj tímových jednotiek Erraniovej a Ćepelovej, následne by mali na dvorec vstúpiť Schiavoneová a Śramková. Do záverečnej štvorhry nominovala nová talianska kapitánka Tathiana Garbinová pár Jasmine Paoliniová, Martina Trevisanová, šéf slovenskej lavičky Matej Lipták by mal vyrukovať s tandemom Śramková, Daniela Hantuchová.

 

Taliankam bude chýbať ich líderka Roberta Vinciová. Slovenky pricestovali bez svetovej päťky Dominiky Cibulkovej, ktorá sa v tomto roku sústredí na individuálny turnajový program i zranenej Kristíny Kučovej.

 

Hlavným rozhodcom bude Nemec Norbert Peick, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Francúz Pascal Maria a Nemka Miriam Bleyová. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Clay Court. Pôjde o druhý vzájomný zápas oboch krajín v histórii prestížnej tímovej súťaže.

 

V roku 2002 zvíťazilo slovenské družstvo v semifinále finálového turnaja v španielskom Maspalomase 3:1 a spanilú jazdu napokon zakončilo ziskom cennej trofeje. Dva body vtedy vybojovala Janette Husárová - terajšia fedcupová trénerka, treti pridala Hantuchová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona