Zápas storočia, či fantastický komerčný ťah?

NETKY.SK • 31 August 2017, 13:14 • 2 min
Zápas storočia, či fantastický komerčný ťah?

Bratislava - Šialenstvo s názvom McGregor vs Mayweather je za nami, 26. augusta si mohli fanúšikovia boxu a MMA užiť dlho očakávaný zápas dvoch superhviezd. Zápasu predchádzala minimálne šesťmesačná príprava, ktorú spevádzali veľkohubé a sebavedomé vyhlásenia oboch aktérov. Niektorí dokonca označili tento súboj za ´zápas storočia´ a bookmakeri so stávkovými kanceláriami sa tešili z enormného záujmu tipujúcich po celom svete.

slovakia

left justify in out

Potom ako sa obaja zápasníci postavili konečne proti sebe rozhodca vysvetľoval pravidlá viac-menej iba McGregorovi. Prvé kolo patrilo McGrgorovi, bol veľmi aktívny, Mayweather sa viac menej iba bránil a skúsil niekoľko rýchlych protiútokov. McGregor sa snažil súpera vyviesť z koncentrácie, provokoval jeho typickým postojom, keď si schovával ruky za chrbtom a vyškieral sa. Možno, že v oktagone si to môže dovoliť, proti Mayweatherovi si však veľmi rýchlo vrátil ruky naspäť pred tvár.

 

V druhom kole bol stále aktívnejší McGregor, no predviedol techniku, ktorá do ringu určite nepatrí, napríklad tzv. kladivový úder. Rozhodca ho okamžite napomenul, no nováčik v boxerskom ringu obdobný úder ešte niekoľkokrát zopakoval. Ír bol počas celého kola aktívnejší a aj presnejší. Tretie kolo bolo pomerne vyrovnané, no potom vstúpil do hry Mayweather so svojimi 25-ročnými skúsenosťami z profi boxu. Jednoznačne prebral iniciatívu a následne kontroloval priebeh udalostí medzi povrazmi až do víťazného konca. 

 

Najväčší zlom nastal v ôsmom kole, kde bola na Írovi badať enormná únava. Mayweather ho zasypával tvrdými údermi a v desiatom kole hlavný rozhodca ukončil zápas technickým KO. McGregor po súboji uviedol, že rozhodca mohol ešte počkať. Írsky zápasník bol spokojný,  že sa mu podarilo odprezentovať dobrý zápas aj v inom bojovom športe ako MMA.

 

Po zápase Mayweather strúhol McGregorovi poklonu, vraj bol tvrdým vyzývateľom a aj fanúšikovia dostali takú kvalitu, akú očakávali. McGregor ho zaskočil pretože svojimi údermi z viacerých uhlov. Priznal, že taktizoval,  zo začiatku si McGregora pustil k telu ,aby sa unavil. Potom postupne preberal iniciatívu až Conora úplne vyšťavil. Nezabudol oceniť aj írskych priaznivcov, ktorí ochotne vycestovali za svojim miláčikom tisíce kilometrov. 

 

Bol to určite skvelý zápas, kde sa odprezentovali oba športy. Mayweather prepísal históriu profesionálneho boxu, keď sa ako prvému boxerovi podarilo vyboxovať 50 výhier, McGregor si zvýšil niekoľkonásobne popularitu a pričinil sa o fantastickú propagáciu MMA.

 

Brat legendárneho boxera Rockyho Marciana (zomrel 31. augusta 1969) Peter Marciano však súboj označil iba za "exhibíciu", ktorá mala od plnohodnotného súboja veľmi ďaleko. "Mala to byť  iba exhibícia. Vyzeralo to ale tak, že každý chcel zhrabnúť čo najviac peňazí a s históriou tohto športu to nemalo mať nič spoločné. Bol to cirkus," vyhlásil pre boxingnews.net Peter Marciano.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies