Zápas s Chorvátskom sa blíži, aké sú hlasy z našej kabíny?

NETKY.SK • 5 September 2019, 10:43 • 2 min
Zápas s Chorvátskom sa blíži, aké sú hlasy z našej kabíny?

BRATISLAVA - Slovenskí futbalisti budú v septembrovej kvalifikácii EURO 2020 v mimoriadne dôležitom centre diania E-skupiny. V tomto termíne v nej odohrajú dva zápasy s priamymi konkurentmi v boji o postup, ktoré s veľkou pravdepodobnosťou rozhodnú o postupujúcich zo skupiny.

slovakia

left justify in out

Naša skupina je zatiaľ najvyrovnanejšia. Napokon dalo sa to aj očakávať, keďže sú v nej až štyria účastníci ME 2016 vo Francúzsku. Každý v nej už má na konte prehru. Slováci majú po troch zápasoch na konte šesť bodov, doma zdolali Maďarsko 2:0, na pôde Walesu prehrali 0:1 a v Azerbajdžane zvíťazili vysoko 5:1. Maďarsko je líder tabuľky s deviatimi bodmi, odohralo však o zápas viac. Chorvátsko je tretie, má rovnako ako SR šesť bodov.

 

img

 

Výber kouča Zlatka Daliča doma zvíťazil nad Azerbajdžanom i Walesom, no prehral v Budapešti. Pred duelom v Trnave tak "vatreni" už nechcú zakopnúť, avšak môžu cítiť zvyšujúci sa tlak. Český tréner SR Pavel Hapal v tom má jasno. "Videl som ich zápasy, vytrápili sa skôr v domácich, ako v zápase v Maďarsku, kde odohrali veľmi dobrý duel, no s nepriaznivým výsledkom. My hlavne nemôžeme podceniť ich kvalitu a spoľahnúť sa na to, že by im ich mentalita nejako uškodila. Verím, že s podporou našich fanúšikov sme schopní ich zdolať. Skupina je nesmierne vyrovnaná a verme, že budeme šťastnejší," vyjadril sa 50-ročný kouč.

 

img

 

Slováci sa v júni v Baku prezentovali veľmi kvalitným výkonom, na ktorý chcú teraz nadviazať. Ako sa dotkne základnej zostavy je ale tiež otázne. "Po zápase v Azerbajdžane som bol z výkonov hráčov nadšený a z tej zostavy by sme sa mohli odraziť. Chorváti sa pasujú do pozície favorita skupiny. Maďari však doma prekvapili. Žiadnemu mužstvu nevonia agresívny protivník a to bolo markantné aj v tom zápase, a preto Maďari zvíťazili," dodal Hapal.

 

img

 

Silu súpera si dobre uvedomuje aj brankár Newcastle United Martin Dúbravka, ktorý tiež zdôraznil, že sa na slovenskom mužstve musí prejaviť dobrá atmosféra po vysokej výhre v Azerbajdžane 5:1. "Čaká nás mimoriadne náročný dvojzápas, ktorý pravdepodobne napovie, akým smerom sa bude skupina uberať. Ja idem od zápasu k zápasu a najdôležitejší je vždy pre mňa ten prvý. Ten má absolútnu prioritu. Neoznačil by som ho však za zápas roka, resp. celej kvalifikácie.Skupina je veľmi vyrovnaná. Hráme s vicemajstrami sveta a potom s Maďarmi, ktorí ukázali silu. Verím, že ich potrápime a vyhráme," vyjadril sa 30-ročný bývalý hráč Žiliny či Sparty Praha.

 

 

Balkáncom budú chýbať opory stredopoliar Ivan Rakitič z FC Barcelona aj útočník Andrej Kramarič z Hoffenheimu. "Vždy to niečo znamená, keď chýba nejaký hráč. A Rakitič je jeden z kľúčových, takže to určite niečo zmení. Máme to dobre rozbehnuté a verím, že na konci sa budeme tešiť," prezentoval svoj názor obranca Interu Miláno Milan Škriniar.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bella partita ⚫️🔵..lottiamo #forzainter #skri37

Príspevok, ktorý zdieľa 🇸🇰Milan Škriniar (@milanskriniar),

 

Slováci majú v ére samostatnosti s Chorvátmi vyrovnanú bilanciu 2-2-2 pri skóre 8:8. Všetky zápasy boli prípravné. Duel, ktorý bude ako hlavný arbiter rozhodovať Nemec Felix Brych odvysiela v priamom prenose RTVS. Štadión Antona Malatinského je už vypredaný.

 

5. kolo kvalifikácie EURO 2020

Trnava

Slovensko - Chorvátsko /piatok 6. septembra o 20.45 h., rozhodcovia: Felix Brych - Mark Borsch, Stefan Lupp (všetci Nem.)

 

tabuľka E-skupiny:

1. Maďarsko 4 3 0 1 6:4 9

2. SLOVENSKO 3 2 0 1 7:2 6

3. Chorvátsko 3 2 0 1 5:4 6

4. Wales 3 1 0 2 2:3 3

5. Azerbajdžan 3 0 0 3 3:10 0

 

ďalší program E-skupiny:

piatok 6. septembra: Wales - Azerbajdžan (20.45)

pondelok 9. septembra: Azerbajdžan - Chorvátsko (18.00), Maďarsko - SLOVENSKO (20.45)

štvrtok 10. októbra: Chorvátsko - Maďarsko (20.45), SLOVENSKO - Wales (20.45)

nedeľa 13. októbra: Maďarsko - Azerbajdžan (18.00), Wales - Chorvátsko (20.45)

sobota 16. novembra: Azerbajdžan - Wales (18.00), Chorvátsko - SLOVENSKO (20.45)

utorok 19. novembra: SLOVENSKO - Azerbajdžan (20.45), Wales - Maďarsko (20.45)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona