Zápas Portugalska s Walesom nebude len o súboji Balea s Ronaldom

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 11:06 • 2 min
Zápas Portugalska s Walesom nebude len o súboji Balea s Ronaldom

LYON - V semifinálovom zápase majstrovstiev Európy sa stretnú nielen dvaja momentálne najdrahší futbalisti sveta, ale aj spoluhráči zo španielskeho veľkoklubu Real Madrid. Súboj Portugalska s Walesom však nebude len o meraní síl medzi Cristianom Ronaldom a Garethom Baleom, uviedla agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Waleský hráč je zatiaľ kľúčovou postavou národného tímu na európskom šampionáte, trikrát skóroval v skupinovej fáze a má veľký podiel na spanilej jazde národného tímu turnajom. "Je to Portugalsko proti Walesu, nič viac," povedal pred zápasom Gareth Bale.

 

Portugalská hviezda má na konte dva góly a jeden presný zásah ho delí od vyrovnania streleckého rekordu slávneho Francúza Michela Platiniho, autora deviatich gólov na EURO. "Samotný duel medzi Ronaldom a Baleom nerozhodne toto semifinále," vyjadril sa tréner Portugalska Fernando Santos. Podľa jeho slov pristúpia jeho hráči k semifinále rovnakým spôsobom, ako ku všetkým doterajším stretnutiam na šampionáte.

 

Wales to nie je len Bale, ale na víťazstvách sa podieľal aj kapitán tímu Ashley Williams, Sam Vokes či Hal Robson-Kanu. Podľa trénera Chrisa Colemana sa netreba báť snívať, ale treba zároveň zostať pevne nohami na zemi. V základnej zostave mu však bude pre kartové tresty Aaron Ramsey a Ben Davies. "Sú to pre nás citeľné straty, ale urobili všetko, čo som od nich požadoval. Som hrdý na oboch hráčov, bez nich by sme neboli tam, kde sme," povedal na ich adresu Coleman.

 

Pre Portugalsko je to štvrtá semifinálová účasť z posledných piatich ME, čo je rekord, na ktorý žiadna iná krajina v nedávnej minulosti nedosiahla, ale zatiaľ ani raz z toho nebol nakoniec celkový triumf. Wales už teraz prepisuje históriu, pri svojej historicky prvej účasti na ME dosiahli zverenci Chrisa Colemana najlepší výsledok na veľkom turnaji. Prechádzajúcim maximom bola štvrťfinálová účasť na MS 1958 vo Švédsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona