Zápas na trávniku Buckinghamského paláca pripomenul 150. výročie FA

NETKY.SK • 7 Október 2013, 18:37 • 2 min
Zápas na trávniku Buckinghamského paláca pripomenul 150. výročie FA

LONDÝN - Britský princ William bol dnes ako prezident anglickej Futbalovej asociácie (FA) nielen spoluorganizátorom, ale aj hostiteľom historicky prvého futbalového stretnutia, ktoré sa odohralo na trávniku v záhrade Buckinghamského paláca.

slovakia

left justify in out

Sily v stretnutí pri príležitosti 150. výročia založenia anglickej FA si zmerali dva spomedzi najstarších amatérskych tímov ostrovnej krajiny - Civil Service FC a Polytechnic FC.

Civil Service FC je jediným ešte jestvujúcim tímom spomedzi takmer tucta subjektov, ktoré stáli 26. októbra 1863 pri zrode FA. História Polytechnic FC siaha do roku 1875. Ešte pred samotným výkopom si angažovaní dobrovoľníci s osobitými zásluhami v športovej oblasti prevzali z rúk princa Williama pamätné medaily. Britská kráľovná Alžbeta II. (87) vyslovila so stretnutím súhlas. Princ William však účastníkov vopred varoval, že ak rozbijú pri stretnutí niektoré z okien, budú sa zodpovedať samotnej panovníčke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies