Zápas, ktorý chcel každý vidieť, tvrdí Ovečkin pred Kanadou

NETKY.SK • 23 September 2016, 12:07 • 2 min
Zápas, ktorý chcel každý vidieť, tvrdí Ovečkin pred Kanadou

TORONTO - Organizátorom Svetového pohára v hokeji sa síce nesplnila vízia zámorského finále Kanada - USA, ale o iný veľký šláger fanúšikovia neprídu.

slovakia

left justify in out

Ruskí hokejisti vo svojom záverečnom vystúpení v B-skupine zdolali Fínov (3:0) a zabezpečili si účasť v semifinále. Tam v sobotu vyzvú domácich Kanaďanov. A to je šláger šlágrov, ktorého korene siahajú ešte do čias politickej studenej vojny.


"Je to jedna z najväčších rivalít: Kanada verzus Rusko. Vieme, čoho sú schopní. Hrali sme proti nim v rámci prípravy v Pittsburghu (Rusi prehrali 2:3 po predĺžení). Kanaďania sú najlepší hráči na svete a my musíme byť veľmi dobrí, aby sme to proti nim zvládli," myslí si ruský útočník Vladimir Tarasenko. Vlani 40-gólový útočník St. Louis má už jednu víťaznú skúsenosť zo zápasu s Kanaďanmi, aj keď len na juniorskej úrovni. Stála však za to. Vo finále svetového šampionátu do 20 rokov v roku 2011 Rusi zdolali Kanaďanov 5:3, hoci po dvoch tretinách zaostávali 0:3. Gólovo sa vtedy zaskveli aj dvaja hráči súčasného výberu Olega Znaroksa - dvakrát skóroval Artemij Panarin a raz práve vtedajší kapitán Tarasenko. V tíme ešte boli aj ďalší útočník Jevgenij Kuznecov a obrancovia Dmitrij Orlov a Nikita Zajcev. "To finále si dodnes pripomíname, sú to krásne spomienky. Samozrejme, bol to iný zápas s inou hernou úrovňou a zložením tímov, ako sú tie dnešné. Pozitívne spomienky nám však môžu pomôcť lepšie sa pripraviť na Kanadu," skonštatoval Tarasenko pre ruské médiá.


Ruský kapitán Alexander Ovečkin zažil vysoké prehry od Kanaďanov vo štvrťfinále na ZOH 2010 vo Vancouveri (3:7) aj vo finále vlaňajších majstrovstiev sveta v Prahe (1:6). V oboch prípadoch Kanaďania dominovali týmto turnajom, rovnako ako aj na ZOH 2014 v Soči a na tohtoročných MS v Petrohrade a Moskve, kde sa však oba tímy nestretli vo vzájomnom zápase. "Bude to zápas, ktorý každý chcel vidieť a na ktorý sa každý teší. Vieme, čo nás čaká na ľade aj v hľadisku. Viem, o čom hovorím, zažil som olympijské hry vo Vancouveri. Atmosféra tam bola neuveriteľná a teraz to bude rovnako šialené. Na ľade to bude náročné aj z fyzického pohľadu. Bude sa lietať a rátať musíme s množstvom osobných súbojov," povedal Ovečkin podľa webov championat.ru a wc2016.com. Brankár Sergej Bobrovskij hovorí o obrovskej motivácii ruského tímu. "Bude to najväčšia výzva. Musíme k zápasu pristúpiť ako k najdôležitejšiemu v našich kariérach."


Zatiaľ čo Rusi v základnej B-skupine zaváhali so Švédmi (prehra 1:2), Kanaďania boli vo všetkých troch dueloch A-skupiny pánmi na ľade. Čechov vyplatili 6:0, Američanov 4:2 a Európanov 4:1. Tréner Mike Babcock však upozorňuje, že súboj proti Rusom bude z iného súdka. "Presne takéto zápasy robia turnaje, ako sú olympijské hry či Svetový pohár takými náročnými. Stačí drobné zaváhanie, skvelý výkon súperovho brankára a v zápase play-off môže byť všetko stratené," pripomína Babcock. Jeho náprotivok Oleg Znaroks rešpektujúci kvality súpera pripomenul zaujímavý fakt. "Lepšie hrať proti Kanade v semifinále ako vo finále, lebo je väčšia šance zdolať tohto veľkého súpera raz ako dvakrát. Verím, že budeme pripravení."


Kanadská jednotka v bránke Carey Price tvrdí, že zápasy s veľkou rivalitou sú pre divákov najpríťažlivejšie. "Kanada aj Rusko sú hrdé hokejové krajiny. Videl som množstvo vzájomných zápasov ešte z dávnejšej minulosti a zakaždým to bolo na ľade zaujímavé. Vždy sa písala hokejová história. Momentálne máme my aj oni v tíme veľa talentu a toto bude vhodná príležitosť ukázať to všetkým," cituje Pricea portál denníka Toronto Star. "Všetci hráči vieme, o čo v takom zápase ide. Je medzi nami zdravá konkurencia a súťaživosť. Verím, že splníme vysoké očakávania: Samozrejme, vyhrať bude chcieť aj súper," povedal kanadský útočník Sidney Crosby ešte pred turnajom k možnému meraniu síl s Rusmi.


Sobotňajší súboj Kanada - Rusko sa v Toronte začne o 19.00 h miestneho času, na Slovensku už v nedeľu o 1.00 h. "Európske" semifinále medzi Švédskom a výberom Európy so 6 Slovákmi v zostave príde na rad v nedeľu o 13.00 h miestneho času (19.00 h SELČ).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies