Zápas hviezd slovenského basketbalu bude podľa vzoru severoamerickej NBA

NETKY.SK • 14 November 2017, 12:59 • 2 min
Zápas hviezd slovenského basketbalu bude podľa vzoru severoamerickej NBA

BRATISLAVA - Tím Petra Sedmáka v nadchádzajúcom zápase hviezd slovenskej basketbalovej extraligy Eurovia SBL posilnili Milan Žiak a Saša Avramovič.

slovakia

left justify in out

"Milana Žiaka som si vybral preto, že bol v predchádzajúcej sezóne MVP základnej časti a mal dobrú sezónu. Podpísal v Leviciach, ktoré hrajú dobre. Vybral som si ho aj z dôvodu, že aj v tejto sezóne odovzdáva dobré výkony. Myslím si, že si to zaslúži," povedal na margo hráča Levických Patriotov Sedmák.

"Je to pre mňa pocta, vážim si to. Na mojej pozícii je mnoho kvalitných hráčov, som preto rád, že si ma Peťo vybral. Je to hlavne odmena za to, že sme s Levicami na druhom mieste tabuľky, darí sa nám a vyhrávame. To je pre mňa najdôležitejšie. Je to však odmena nielen pre mňa, ale aj pre tím," reagoval Žiak, ktorý v tomto ročníku dosahuje 12,1 bodu, 2,8 doskoku, 1,3 asistencie na zápas. Srb Avramovič zo Svitu si nomináciu vyslúžil za výbornú streleckú fazónu, keď vedie tabuľku strelcov s 25,4 bodmi na zápas.

 

"Je jednoznačne najlepší strelec ligy. Som rád, že môžem mať takého hráča v tíme, ako je on. Dúfam, že sa mu bude v All Stars zápase aj v lige dariť tak, ako doteraz. Dá sa povedať, že je najlepší tiež v užitočnosti v rámci súťaže," vysvetlil Sedmák. "Som nesmierne šťastný, bude to totiž môj prvý All Stars zápas v živote," cituje Avramoviča portál basketliga.sk. Sedmák si už skôr ako prvého vybral do svojho mužstva Alexandra Vlahoviča z Interu Bratislava.

Tohtoročný formát zápasu hviezd kopíruje zmeny v severoamerickej NBA - proti sebe sa postavia dve družstvá, ktorých sedem hráčov si vyberú spomenutí kapitáni. Nebudú pritom limitovaní klubovou príslušnosťou, každý klub však môže poskytnúť iba jedného hráča. Zvyšných dvoch doplní redakcia basketliga.sk. Kapitánom druhého tímu bude hviezda bratislavského Interu Radoslav Rančík. Exhibičná šou je na programe v sobotu 16. decembra 2017 od 18.00 h v bratislavskej Hant aréne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona