Zápas hviezd NHL tentoraz bez Slovákov

NETKY.SK • 31 December 2019, 13:06 • 2 min
Zápas hviezd NHL tentoraz bez Slovákov

USA - Domáce St. Louis Blues, ako obhajca Stanley Cupu, bude mať trojnásobné zastúpenie v januárovom Zápase hviezd hokejovej NHL. Okrem obrancu Alexa Pietrangela sa v exhibícii predstavia brankár Jordan Binnington a útočník Ryan O'Reilly.

slovakia

left justify in out

Túto sezónu to nevyšlo

All Star víkend bude ale bohužiaľ bez slovenskej účasti. Aj napriek tomu, že iskierka nádeje v podobe robutsného obrancu Bostonu Zdena Cháru, alebo najproduktívnejšieho hráča Montrealu Tomáša Tatara tu bola. Hlasovali však fanúšikovia z celého sveta, teda ide skôr o popularitu ako bodové hodnotenie.

 

img

 

Bez ruského bohatiera

Alexander Ovečkin mal byť na základe hlasovania kapitán Metropolitnej divízie, no napokon dal prednosť oddychu. Washington však budú reprezentovať jeho spoluhráči zadák John Carlson a brankár Braden Holtby.

 

img

 

Hviezda Chicaga

Už deviatykrát si v zápase All Star zahrá Patrick Kane z Chicaga. Držiteľ troch Stanley Cupov, aj s našim Mariánom Hossom, patrí medzi najpopulárnejších hráčov v celej lige. Viac účastí v zápase hviezd nemá na konte žiadny z aktívnych hráčov v NHL.

 

img

 

Systém hviezdneho večera

Po novom súťažia štyri tímy - Metropolitná, Atlantická, Centrálna a Pacifická divízia. Zastúpenie musí mať všetkých 31 účastníkov NHL. Do každého výberu ešte pribudne jeden hráč na základe hlasovania fanúšikov, ktoré uzavrú 10. januára. Ani tam sa však nedostal žiadny slovenský hokejista.

 

 

V minulosti to bolo inak

Už niekoľko rokov sa zápas hviezd nehrá len medzi dvomi tímami. V minulosti to bolo dokonca najprv delené podľa konferencii západ vs. východ, prípadne Európa vs. Severná Amerika. neskôr sa pristúpilo k tomu, aby si fanúšikovia vybrali koho chú vidieť hrať. Dvaja hráči s najvyšším počtom bodov sa stali kapitánmi a vyberali si jednotlivých spoluhráčov zo zoznamu.

 

 

Program Zápasu hviezd vrátane súťaží zručností je naplánovaný na 24. a 25. januára v Enterprise Center v St. Louis. 

 

Zoznam doteraz známych účastníkov Zápasu hviezd

Atlantická divízia:

brankári: Frederik Andersen (Toronto), Tuukka Rask (Boston)

obrancovia: Victor Hedman (Tampa Bay), Shea Weber (Montreal)

útočníci: Tyler Bertuzzi (Detroit), Anthony Duclair (Ottawa), Jack Eichel (Buffalo), Jonathan Huberdeau (Florida), Auston Matthews (Toronto), David Pastrňák (Boston)

Metropolitná divízia:

brankári: Braden Holtby (Washington), Joonas Korpisalo (Columbus)

obrancovia: John Carlson (Washington), Dougie Hamilton (Carolina), Seth Jones (Columbus)

útočníci: Mathew Barzal (NY Islanders), Jake Guentzel (Pittsburgh), Kyle Palmieri (New Jersey), Artem Panarin (NY Rangers), Travis Konecny (Philadelphia)

Centrálna divízia:

brankári: Jordan Binnington (St. Louis), Connor Hellebuyck (Winnipeg)

obrancovia: Roman Josi (Nashville), Alex Pietrangelo (St. Louis)

útočníci: Patrick Kane (Chicago), Nathan MacKinnon (Colorado), Ryan O'Reilly (St. Louis), Tyler Seguin (Dallas), Mark Scheifele (Winnipeg), Eric Staal (Minnesota)

Pacifická divízia:

brankári: Marc-Andre Fleury (Vegas), Darcy Kuemper (Arizona)

obrancovia: Marc Giordano (Calgary)

útočníci: Leon Draisaitl, Connor McDavid (obaja Edmonton), Logan Couture (San Jose), Anže Kopitar (Los Angeles), Elias Pettersson (Vancouver), Jakob Silfverberg (Anaheim), Matthew Tkachuk (Calgary)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies