Zápas hviezd sa vydaril, prilákal takmer štyri tisícky priaznivcov

NETKY.SK • 30 Január 2017, 11:44 • 2 min
Zápas hviezd sa vydaril, prilákal takmer štyri tisícky priaznivcov

POPRAD - Obrovský záujem ľudí a profesionálny prístup hráčov. Podľa hlavného organizátora Richarda Lintnera dva základné aspekty, ktoré urobili zo Zápasu hviezd Tipsport ligy vydarenú akciu. Hráčsky výkvet domácej najvyššej súťaže prilákal na popradský zimný štadión takmer štyri tisícky priaznivcov, ktorí sa bavili na vydarených akciách oboch tímov či atraktívnych súbojoch v súťažiach zručnosti. Mnohí z nich si mohli vyskúšať svoje hokejové umenie vo fanzóne pred štadiónom, kde im robili spoločnosť aj slovenské hokejové legendy Peter Bondra a Miroslav Šatan, inak manažéri oboch súperiacich tímov na ľade.

slovakia

left justify in out

"Ja by som sa mal opýtať fanúšikov, či sa im páčila naša akcia. Z môjho pohľadu musím vyzdvihnúť najmä obrovský záujem ľudí a takisto absolútne profesionálny prístup od hráčov, trénerov a manažérov jednotlivých tímov. Nemôžem povedať, že by som neočakával stopercentný prístup, ale keď si pozriete a porovnáte All-Star víkend KHL, čo je jediný zápas hviezd v Európe, tak bol absolútny rozdiel v tom, ako profesionálne všetci pristúpili k tejto akcii. Na to som hrdý asi zo všetkého najviac," skonštatoval hlavný organizátor nedeľňajšieho popoludnia v Poprade, šéf Tipsport ligy, Richard Lintner. "Minulý rok sme mali na prípravu šesť týždňov, teraz takmer šesť mesiacov a veľmi zodpovedne sme sa nachystali. Ak sme sa takýmto spôsobom zlepšili oproti minulému roku, tak buďte zvedaví, čo chystáme opäť o rok. Znova vymyslíme niečo nové," doplnil Lintner.

Šatanov a Bondrov tím sa v súčte gólov a bodov zo súťaží zručnosti napokon rozišli tradične exhibične - zmierlivo 18:18. O konečnom triumfe "Šatanovcov" rozhodli až samostatné nájazdy, čo však "domáceho" manažéra Bondru až tak nehnevalo. "Šarkan´ to veľmi prežíval, snažil sa odviesť pre svoj tím čo najviac. Samozrejme, aj ja, ale stávka v prípade víťazstva či prehry medzi nami nebola. Teším sa, že ma Richard Lintner zatiahol do tejto akcie. Zápas mal šmrnc, hralo sa v superatmosfére, bol to aj pre mňa zážitok. Povedané dvoma slovami - oslava hokeja," skonštatoval niekdajší skvelý útočník Washingtonu, tiež zlatý medailista z MS 2002 v Göteborgu.

 

"Dopadlo to veľmi dobre. Remízu sme veľmi nepredpokladali. Skôr sme si mysleli, že pri tých všetkých súťažiach zručnosti bude náskok pre jedno alebo druhé mužstvo dostatočne veľký. Vyvrcholenie si diváci užili. Čo sa týka hráčov, v prvých dvoch tretinách hrali tak, akoby im na výsledku nezáležalo, ale v tretej tretine už áno. V závere to bolo najlepšie," zhodnotil Miroslav Šatan, kapitán majstrov sveta z Göteborgu a v nedeľu v Poprade manažér víťazného tímu.

Podľa Bondru akcia All Star Tipsport ligy určite má budúcnosť, hoci zrejme už v inej podobe, než tej z predchádzajúceho víkendu pod Tatrami. Hoci bola nadmieru vydarená. "Budúci formát je záležitosť Tipsport ligy a pána Lintnera. Ja som bol iba hosť, ale rád som podporil náš hokej aj najvyššiu súťaž. Dôležité je, že Richard sa pokúša budovať zaujímavý produkt a ja verím, že sa mu v tom bude dariť. Z vyzbieraných peňazí sa bude robiť letný hokejový kemp pre deti, už to je veľká vec smerom do budúcnosti," skonštatoval Peter Bondra.

 

Ako skončil Zápas hviezd?
 

VIDEO z tlačovej konferencie pred All-Star víkendom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona